уторак, 14 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Према Агенцији за борбу против корупције бивши председник ГО Гроцка угрозио поверење грађана

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Од самог почетка настанка Жиг Инфа, па и раније, писали смо о коруптивним радњама и сукобу интереса на подручју ГО Гроцка, првенствено Драгољуба Симоновића члана Српске напредне странке и бившег председника ове општине коме је недавно почело суђење осумњиченог као налогодавца за паљење куће нашег новинара Јовановића.

 Колико смо због тог истраживања били прогањани, малтретирани, како вербално тако и физички, то само ми чланови редакције знамо. Међутим, како године пролазе, наша истраживања све више добијају потврду. Тако је Агенција за борбу против корупције потврдила оно о чему смо писали још пре више од 6. година, а тиче се Драгољуба Симоновића и запошљавања њему блиских људи.

Још у првом мандату као члана СНС-а на месту председника ГО Гроцка, Симоновић је одмах по ступању на дужност запослио своје блиске сараднике. Неке најближе запослио је на уговорима о делу у више јавних предузећа. Управо то је обезнанила и Агенција за борбу против корупције која је одредила "Меру јавног објављивања о повреди закона".

Наиме, према објављеној мери, Драгољуб Симоновић је са одређеним одборницима склопио уговоре о делу на местима саветника председника, што је супротно Закону. Саветници председника су примали месечан износ у висини функције Члана већа (данас је она око 100 000 динара. Тачнији износ погледати у документу испод). Међу "саветницима председника" нашла су се звучна имена у грочанској политици, као што су Блажо Стојановић, затим садашњи председник СГО Гроцка Стефан Дилберовић, Јасмина Мандић и други.

list1

plat2

У извештају се још наводи да је Агенција по службеној дужности покренула поступак против бившег председника ГО Гроцка. Драгољуб Сиимоновић није негирао извештај Агенције, али је изјавио да због поћетка сезоне годишњих одмора, није могао одмах да формира довољно стручне службе које би бринуле о његовим обавезама и да је након упозорења Агенције раскинуо све уговоре о делу са одборницима.

Међутим, уговоре о делу са готово свим овим одборницима, Симоновић је направио и у другим јавним предузећима као што су ЈКП "Гроцка" и ЈП "Водовод и каналаизација". Због прекомерног запошљавања, ЈКП "Гроцка" је врло брзо отишла у стечај. 

Према ранијој документицији коју је Жиг Инфо објавио, тадашњи одборници Стефан Дилберовић , Јасмина Мандић и Владимир Тодоровић били су упоредо запослени и у ЈКП "Гроцка" са платом од нешто преко 33 000 динара, односно 80 000. Дилберовић је данас председник Скупштине у Гроцкој, док је Јасмина Мандић члан већа, Тодоровић није више у блиским односима са Симоновићем.

u4 45898fdc

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић, Насловна фотографија: Илустрација- фотошоп

Најчитаније