недеља, 16 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ГРОЦКА: Примају грађане али новинаре Жиг Инфа и даље игноришу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Како су навели из Инфо службе ГО Гроцка, 23. августа ове године, локална самоуправа наставила је праксу отворених врата за грађане који се сусрећу са проблемима које не могу да реше.

 

У том саопштењу се још наводи и да у претходном периоду велики број грађана био је на састанцима код председнице општине, Живадинке Аврамовић, заменика председника општине, Радета Иветића и чланова општинског Већа. Ова пракса ће бити настављена и даље а грађани свој пријем могу заказати преко телефонске општинске централе 011 8501 312.

 

Међутим, Живадинка Аврамовић можда и прима подобне грађане, али новинаре Жиг Инфа константно игнорише. Наиме још почетком јула месеца ове године, наша редакција је послала допис председници Гроцке чији је предмет био заказивање састанка. Тема састанка би била претходна дешавања у ГО Гроцка и да се прекине са праксом игнорисања новинара.

Прошло је готово месец дана и један од наших новинара је успео да има састанак са председницом Гроцке, али искључиво због позива из кабинета премијерке Ане Брнабић.

7. августа 2019. године, Живадинка  Аврамовић одржала је тада састанак са новинарем Миланом Јовановићем и Вераном Матићем. Састанак је заказан из кабинета премијерке Ане Брнабић. 

Милан Јовановић, новинар нашег портала коме је запаљена кућа у децембру прошле године, након што је на позив премијерке Србије Ане Брнабић одржао састанак у њеном кабинету, тог дана био је на састанку са председницом ГО Гроцка, Живадинком Аврамовић. На овом састанку био је присутан и Веран Матић, председник Комисије за истрагу убиства новинара, који је позван испред кабинета премијерке Србије. 

Раније, новинару Јовановићу у кабинету премијерке је обећано да ће се њен кабинет  потрудити да ГО Гроцка убудуће не игнорише новинаре Жиг Инфа, као и да пружи сву неопходну помоћ потребну како би се Јовановићу завршила комплет кућа која је запаљена у децембру прошле године а за коју је као налогодавац осумњичен бивши председник општине Драгољуб Симоновић.

Међутим, Живадинка је и након овог састанка наставила да игнорише новинаре Жиг Инфа. Како је саопштила на овом састанку колеги Јовановићу, она није, наводно, добила никакав допис за заказивањем састанка од стране Жиг Инфа. Такође, на истом састанку, рекла је да општина Гроцка не може новчано да помогне Јовановићу.

Како би разрешили мистерију да ли је председница Гроцке заиста није примила допис, послали смо нови. Овога пута 12. августа 2019 године, који је и овога пута заведен на писарници Општине.

scan0001

Прошао је и август месец, Живадинка је у међувремену, наводно, примила грађане али новинаре Жиг Инфа никако. После свега, врло је јасно да се у Гроцкој наставља стара пракса игнорисање новинара. Подсетимо се, ако неко није знао где се налази Гроцка, од децембра прошле године засигурно је сазнао. Готово да нема државе у свету да није тог месеца објавила информацију која је стигла из Гроцке- Запаљена кућа новинара портала Жиг Инфа, Милана Јовановића. Пре тога, у октобру исте године, на улици је претучен уредник портала. У току је суђење Драгољубу Симоновићу, тадашњем председнику ГО Гроцка, осумњиченог као налогодавац за паљење куће новинара Јовановића. И случај Јовановића и Маторчевића је искључиво због писања о коруптивним радњама на подручју ГО Гроцка.


 

ЕЖИ

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније