среда, 03 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Еко Гроцка није слушала оправдане критике јавности, након 4 године исправља сопствену грешку

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Пред крај децембра прошле године, стигао је први контигент од 50 металних контејнера у предузеће "Еко Гроцка" које се бави комуналним услугама на територији ГО Гроцка.

 Како су тада саопштили, и поред њихових апела (Еко Гроцке) да грађани неохлађен пепео не убацују у контејнере, са таквом праксом се наставило, тако да су били принуђени да крену са куповином металних контејнера.

Од тог дана до данас стигао је контигент од око 150 металних контејнера у Еко Гроцка. Међутим, како се Еко Гроцка позвала да њихов апел није уродио плодом међу становништвом Гроцке, исто тако ово предузеће није хтело да чује за критику везано за пластичне контејнере. Наиме, након формирања предузећа "Еко Гроцка", које је у јавно приватном партнерству у власништву од 80 посто Магипа д.о.о и 20 посто ГО Гроцка, јавност је апеловала да се не мењају већ постављени метални контејнери пластичним јер они не могу дуго да трају на подручју где преко 80 посто становништва као вид грејања користи дрва, угаљ или сличне производе.

На критике народа , представници ЕКо Гроцке и тадашње власти (која је и данас мање, више у истом саставу) су се оглушавали или су пак критичаре прозивали политичким противницима који желе да по сваку цену уруше напор власти за бољи просперитет општине Гроцка.

Према статистици за ту 2015. годину, ватрогасци за време грејне сезоне свакодневно бар два, три пута излазе на терен због контејнера који горе.2014. године су реаговали 618 пута. Штета нанета „Градској чистоћи” износила је више од 30 милиона динара. Како су из употребе морали да повуку велики број посуда за отпад, радници „Чистоће” су почели да постављају 800 нових металних контејнера, саопштено је почетком фебруара 2015. године из "Градске чистоће.

Међутим, "Еко Гроцка" се, и поред стручне анализе и критике јавности, иако послује ван градске зоне, одлучила се тада за постављање пластичних контејнера.

Није брзо ни прошло од постављања првих пластичних контејнера, а већ је пожар био букнуо. Наиме, крајем новембра 2015. године изгорео је први контејнер "Еко Гроцке" поред фабрике Дунав у Гроцкој. Ни то није било довољно да руководство "Еко Гроцке" промени своју одлуку о промени врсте контејнера. Годинама након тога пристизао је контигент пластичних контејнера који се нису дуго задржавали у исправном стању у сеоском подручју.

2019. године, "Еко Гроцка" ипак прелази на металне контејнере, коначно схвативши да су критике јавности и стручне јавности ипак биле оправдане.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније