субота, 06 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

После Драгољуба Симоновића, у Гроцкој још један ФУНКЦИОНЕР ДОБИО СВОЈЕ СОКАЧЕ, а ово је званично ОБРАЗЛОЖЕЊЕ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

После Драгољуба Симоновића, дугогодишњег председника општине Гроцка и осумњиченог да је наручио паљење куће новинара портала "Жиг Инфо" Милана Јовановића, улицу у Врчину добио је по свему судећи, још један локални функционер, Зоран Којић Која.

Како преноси "Жиг инфо", Зоран Којић Која председник је Месног одбора Врчин и члан Општинског одбора Гроцка, а недавно је улици у којој живи постављена табла "Којино сокаче". Да је ово и званично име, сугерише и одлука Скупштине града Београда са краја 2018. Том одлуком, између осталог, измењена су имена многих улица, али је дато и образложење тих промена.

Како стоји у одлуци која је објављена у Службеном листу града Београда, Којин сокак није добио такво име због самовоље локалног моћника већ из историјских ралога.

"У 18. и првој половини 19. века у овој улици живео је Константин Којић Која чији потомци и данас живе у тој улици", кратко се наводи у образложењу Скупштине града.

Да подсетимо, то није једина улица која је променила назив према тој одлуци 2018. године. Међу тим променама нашла се и улица, сада бившег председника ГО Гроцка и бившег генералног директора "Железница Србије" Драгољуба Симоновића. Тако Улица Касаповачка у Врчину од 22. децембра 2018. више не носи тај назив већ по браћи Симоновић и заслузи те фамилије,а иницијатива је потекла од Драгољуба Симоновића, да се сокак, где он, његов брат и родбина живе у седам кућа, добије име по њиховим прецима.

Иако можда делује да је по Којићу индиректно названа улица или, руку на срце, сокак, ипак, Симоновићева улица нема тако индиректан и елегантан назив.

“У наведеној улици од давнина живе чланови породице Симоновић, чијим сопственим радом и заслугом свих чланова породице је и направљена улица уз железничку пругу. Како је наведена улица формирана 1988. године на иницијативу покојних, браће Симоновића, постоје оправдани разлози да она по њима и добије назив“, тако је одлука о промени назива улице објашњена од стране Скупштине града.

Ко је Зоран Којић Која?

Према званичној биографији на општинском порталу, а како преноси "Жиг Инфо", Зоран Којић рођен је 28. априла 1961. године, у Београду. Живи у Врчину, ожењен је и има четворо деце. Радио је 25 година у Водотерми. У периоду од 2005. до 2006. године радио у ЈП "Водовод и канализација Гроцка". Од 2007. до 2008. године члан Општинског већа у Гроцкој.

Члан је Српске напредне странке од њеног оснивања. Председник Месног одбора Врчин, и члан ОО Гроцка. Зоран Којић је данас члан већа задужен за област комуналне делатности и координацију рада са јавним предузећима чији је оснивач ГО Гроцка и сарадњу са удружењима пензионера.

 

А.Ј.К Блиц

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније