петак, 15 јануар 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Грочанска „антибука“ организована од стране локалног СНС-а

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Претходне две вечери у Гроцкој у две различите зграде организована је такозвана подршка актуелној Влади Републике Србије, односно председнику Александру Вучићу.

Након осам година аутократске власти у Гроцкој, током којих су грађанске слободе и права нестала, где се новинарима пале куће, где је мала група људи уз вођство бившег председника Драгољуба Симоновића практично преузела функције институција, друштво је непрекидно и дубоко поларизовано између корумпиране и бахате власти и ослабљене опозиције коју Вучић стално таргетира као непријатеље државе.  Присталице владајуће Српске напредне странке председника Србије Александра Вучића, одмах након протеста буком, са врхова зграда у неколико градова Србије узвратили су паљењем бакљи и са снажног озвучења узвикивали поруке против опозиционог лидера, председника Странке слободе и правде, бившег градоначелника Београда Драгана Ђиласа, који је представљен као симбол претходне власти.

Првих вечери у Гроцкој, осим спорадичног лупања у шерпе, такозваног контрапротеста није ни било. Све до претходне две вечери када су функционери и чланови СНС-а у Гроцкој организовали такозвано контрапротест. 4. Маја, организована је „подршка“ са једне зграде у Космајској улици, односно код ЕДб-а, а јуче односно 5 маја „протест“ је организован на згради у улци код „Дис маркета“.

Док се води полемика ко води „буку подршке“ и док председник АЛександар Вучић демантује да је он организован од стране СНС-а, у Гроцкој је стање евидентно. Претходна два протеста организована су од стране локалних функционера СНС-а, са неколицином активних чланова. На челу ове подршке били су Стефан Дилберовић и Миленко Буквић, садашњи координатори СНС-а за Гроцку а дојучерашњи верни сарадници Драгољуба Симоновића којем се суди за паљење куће новинара Милана Јовановића.

Синоћни протест у згради код „Дис-а“ прошао је тако да се стиче утисак да се и сами организатори те буке плаше да не буду снимљени и виђени. Наиме, наша редакција је добила информацију да ће организатори  правити „буку“ код зграде „Диса-“, те смо се тамо и упутили. Око 20 часова, на тој локацији, почели су да пристижу аутомобили чланова СНС-а  међу којима су били Миленко Буквић и Стефан Дилберовић. Такође, била је присутна и кандидат за народног посланика Оливера Огњановић са супругом. Са реквизитама почели су да улазе у зграду, а затим је у 20 и 30 часова почела да се чује бука из те зграде. Међутим, када су видели да их наша редакција снима, као и да иде уживо снимак на друштвеној мрежи, бука је постајала све тиша, а они који су учествовали у њој почели су да се крију од камере наше редакције. Након неколико минута, настала је изузетна тишина, а учесници те буке су погасили светла у својим становима, кријући се од наше камере.

Погледајте снимак:

 

Иначе, према информацијама Жиг инфа, за овакву представу нису били сви чланови СНС-а. Добар део оних који учествује на будућим изборима није желео да учествује у овој представи и како су нам рекли, разочрани су оваквим потезом појединаца.

 Због изласка током забране кретања у Србији полиција је до сада казнила око седам хиљада грађана. Међу њима је било и пензионера, који су током дозвољене шетње одшетали даље него што је прописано, пољопривредника на њивама, тинејџера који су кршили прописе.

Полиције у претходна два дана, када је била "бука СНС-а" није било, иако је Гроцка мала варош а зграда МУП-а се налази у непосредној близини. Многи медији су од МУП-а затражили одговор на који није одговорено, тачније није одговорено на питање да ли је и ко је давао дозволе и по ком основу присталицама Вучићеве странке да се неометано крећу по стамбеним зградама током полицијског сата.

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић

Промо

Bg

Најчитаније