петак, 30 јул 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Главна улица ничија брига: Житељи Калуђерице се муче са рупама

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Становници Калуђерице скоро две године чекају санацију Војводе Степе Степановића. Били на списку приоритета за 2019, а сада нису у надлежности Општине

 РАСКОПАН коловоз, улегнућа и рупе дуж улице Краља Петра и Војводе Степе Степановића у Калуђерици дуже од две године нико не санира. Иако је недавно усвојеним ребалансом буџета Градске општине Гроцка одлучено да највише пара буде уложено у путну инфраструктуру, асфалтирање главне саобраћајнице у Калуђерици и даље је под знаком питања.

Да је коловозу којим саобраћа и линија јавног градског превоза потребна хитна санација, сведочи и чињеница да је асфалт испуцао и на местима где је пре зиме само закрпљен. На појединим деловима пут је у потпуности улегао у земљу, а рупе су се испуниле подземним водама. Према речима мештана, решење је да се улица комплетно санира.

- Крпљење рупа више не помаже, јер је коловоз у појединим деловима толико улегао, да аутомобили морају да возе средином улице - истиче Душан Спасић. - Општинске власти не предузимају ништа како би се побољшао и олакшао живот људи који живе у Калуђерици, асфалтирају се само улице другог приоритета и то је у реду.

Према плану од ове године главне улице у Калуђерици нема на списку за санацију, јер, Општина није задужена за њено одржавање.

 

УНИШТЕНЕ СТАЗЕ

ПРОБЛЕМ у Калуђерици је и потпуно уништени тротоар у Улици војводе Степе Степановића, који је био ископан због постављања водоводних цеви, а који никада није враћен у првобитно стање. У кишним данима житељи овог грочанског насеља принуђени су да газе по блату, јер алтернативне стазе не постоје.

 

Ј. Д.   Новости

Промо

Bg

Најчитаније