уторак, 13 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Конститутивна седница у Гроцкој завршена, добијена председница Скупштине

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Данас  је завршена конститутивна седница Скупштине општине Гроцка, на којој је констатован престанак мандата председнику, заменику председника и секретару Скупштине општине, као и председнику општине, заменику председника општине и члановима општинског Већа.

Седници је присуствовало свих 35 одборника, а за новог председника Скупштине ГО Гроцка, као што је Жиг инфо раније најавио,  изабрана је Душица Мемаровић из Лештана. За избор новог председника Скупштине било је 33 одборника, док су два били против. Гласало се тајно, међутим према сазнањима Жиг инфа, против избора Мемаровићке били су одборници Блажо Стојановић- УГ „Наш човек“ и Бојана Букумировић- Заветници.

Други одборник УГ „Наш човек“ гласао је за избор председника Скупштине, упркос његовом лидеру Блажи Стојановићу.

Душица Мемаровић изабрана је на предлог  одборника СНС-а. Како се наводи у њеној званичној биографији, Душица Мемаровић је рођена 7. јуна 1981. у Крагујевцу, где је завршила Гимназију. Дипломирала је на Природно математичком факултету у Крагујевцу и стекла звање: дипломирани биолог – еколог. Данас живи у породичном дому у Лештанима, удата је и мајка двоје деце. Ради као професор биологије у ОШ „Свети Сава“ у Врчину и као наставник изборног предмета у ОШ „Никола Тесла“ у Винчи.

Осим Мемаровићке, изабран је и секретар Скупштине ГО Гроцка. На то место постављен је досадашњи секретар, Татјана Вученовић. Други органи Скупштине нису изабрани, а како је речено од стране новоизабране председнице СГО Гроцка, за њеног заменика нису стигли предлози, те ће се он изабрати накнадно.

Следеће седница СГО Гроцка, према сазнањима Жиг инфа требало би да се одржи 03. Септембра 2020. Године на којој би требало да се изабере председник ГО Гроцка. На место председника наћи ће се Драган Пантелић – Панта.

 

Потврђена писања Жиг инфа

 

Расправу око представљања нове председнице Скупштине ГО Гроцка изнео је Миленко Буквић, одборник СНС-а, односно предлагача за избор Душице Мемаровић. Буквић иза себе има не тако сјајну биографију. У јавности ће остати познат као „директор два пиштоља“, односно онај који је био вд. директор два Комунална предузећа у Гроцкој, која су оба у стечају данас. Такође је  заменик директора у „Еко Гроцка“ и његово име (потпис)  се претежно налази на опоменама према грађанима због неплаћања овом комуналном предузећу.

Тако је Буквић на данашњој седници потврдио писање Жиг инфа из претходног периода да је на место председника СГО Гроцка требао да буде кошаркаш Иван Паунић, међутим је због добијања уговора о трансферу одлучено да на то место буде Душица Мемаровић.

„Сматрамо да ће предложени кандидат, уз све квалитете које поседује, како моралне тако и професионалне, наредне  четири године обављати функцију председника Скупштине ГО Гроцка у складу са Законом.., започео је са представљањем Душице Мемаровић ,Миленко Буквић.

 

Погледајте видео:

 

 

ЕЖИ

Промо

Bg

Најчитаније