четвртак, 01 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Весић: Нова школа у Лештанима најмодернија у Београду

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас новоизграђену школу у Лештанима, која је, како је оценио, најмодернија у Београду, пренео је Беоинфо.

 

„После 500 дана, сјајног рада и уложених скоро шест милиона евра, имамо нову и најмодернију школу, која је резултат сарадње Републике и Града. Школу може да похађа 1.440 ђака, односно 720 у једној смени уколико је настава одељенска, као што сада ресорно министарство тражи, а уколико је кабинетска око 1.000 ђака“, навео је Весић.

У Лештанима имамо око 1.300 деце узраста од седам до 15 година, што значи да ће ова школа бити пуна, рекао је Весић, прецизирајући да поједина деца, која похађају наставу у Винчи, тренутно не желе да се раздвајају од својих другара, због чега ће се започети са 600 ђака, али ће се сигурно наредних година формирати нова одељења.

Према његовим речима, обавеза града Београда је да до 1. септембра опреми школу.

Весић је предложио да школа понесе име Милутина Гарашанина, накадашњег председника српске владе, Краљевске академије, Народне скуштине, министра који је, као и његов отац Илија, био из Гроцке.

Фонет/Данас

Најчитаније