среда, 21 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ко је поставио „локалне министре“ у Гроцкој, са платом од преко 90 000 динара?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
  1. септембра 2020. године је одржана седница СГО Гроцка на којој је изабран председник ове приградске општине, његов заменик, заменик председника Скупштине, као и Чланови већа.

За председника ГО Гроцка изабран је Драган Пантелић- Панта, а за његовог заменика Иван Паунић, док је на место заменика председника Скупштине ГО Гроцка изабран Радољуб Јовановић.

Што се тиче Чланова већа, такође су остала иста имена које је Жиг инфо раније најавио, осим што је дошло до замене Миленка Буквића са Александром Рајковићем из Гроцке. Наиме, према сазнањима Жиг инфа, до ове промене је дошло дан пре одржавања седнице у вечерњим сатима због тога што Буквић преферира на место директора „Еко Гроцка“. Да би постао директор „Еко Гроцке, Буквић може бити одборник али не и функционер као што је Члан већа. До ове промене је дошло јер је садашњи директор који је постављен испред ГО Гроцка, Милош Бугарчић поднео оставку.

 

Од осталих Чланова већа изабрана су следећа имена:

 

Стефан Дилберовић, Винче (СНС)

Милан Марковић, Калуђерица (СНС)

Тијана Барбу- Милић, Умчари (СНС)

Драгана Старчевић, Врчин (Браћа Карић)

Спасоје Живановић, Бегаљица ( ССС)

Маријана Копривица, Врчин ( ПС)

Владо Радовановић, Калуђерица (СНС)

Драгана Ђујић, Винча (СПС)

Након проглашења чланова Већа ГО Гроцка, на сајту ГО Гроцка унете су промене имена новог сазива, међутим који члан је задужен за коју област је изостављено. Како би сазнали ко је задужен за коју област, упитали смо Инфо службу ГО Гроцка.


vecegogrockaaaaa

 

И заиста, убрзо, након нашег питања Инфо служба ГО Гроцка унела је промене на завничном сајту ГО Гроцка.

Према таквим унетим изменама, односно представљеним лицима ГО Гроцка има чак два „локална министра“ задужена за исту делатност.

Наиме, према накнадно убаченим подацима, Спасоје Живановић и Стефан Дилберовић су „локални министри“ или чланови Већа ГО Гроцка задужени за исту делатност, односно њихова област је „Задужен за област локалне самоуправе и путне инфраструктуре“.

Након свега, право питање је ко заиста поставља чланове Већа у Гроцкој, Да ли је то заиста председник ГО Гроцка Драган Пантелић- Панта или је то ипак „страначки односно политички споразум“.

Иако је новоизабрани председник ГО Гроцка више пута изјављивао да он није члан СНС-а, као и да ће се потрудити да у Гроцкој све буде „транспарентно“, неке од чињеница указују да се Панта ипак не пита за све. Један од примера је, можда, избор чланова Већа које, према Закону, поставља управо председник Гроцке.

На званичном сајту ГО Гроцка, дата је званична биографија чланова Већа, међутим осим званичне требало би поставити и неке кључне чињенице око изабраних чланова.

 

Према званичној биографији, Александар Рајковић, задужен за област просвете, образовања, социјалне заштите, дечије заштите и борачко инвалидских права је мастер јавних набавки.

Од осталих података, унето је следеће:

Рођен 12.02.1990. године у Београду
Образовање:
Гимназија у Гроцкој, природно-математички смер 2009. године
Факултет организационих наука, смер информациони системи и технологије 2017. године
Мастер студије на Универзитету Унион, одсек јавне набавке 2018. године
Радно искуство:
Средња школа Гроцка – наставник рачуноводства и информатике од 2015. године
Власник приватне фирме за информационе технологије од 2019. Године

min1

 

Оно што није представљено јавности на сајту ГО Гроцка јесте податак да је члан Већа Александар Рајковић лице које је добило више „тендера“ у ГО Гроцка као и да (барем пре избора) одржава видео надзоре у Основним школама у Гроцкој и сервере јавних предузећа међу којима је и Еко Гроцка.

Само према уговорима из ове године које поседујемо, Александар Рајковић је са ГО Гроцка потписао минимум три уговора, укупне вредности од 1 800 000 (милион и осамсто хиљада) динара у времену док је на место председника ГО Гроцка била Живадинка Аврамовић књиговођа Симоновићевих фирми..

Ова три уговора која поседујемо односе се на рачунаре и рачунарску опрему, услугу реконструкције видео надзора као и реинсталацију сервера. Два од три уговора су потписана након одржаних локалних избора.

 

ВИШЕ О УГОВОРИМА-ОВДЕ

 

Драгана Старчевић, задужена за област туризма и пољопривреде је супруга Дејана Старчевић из Врчина који је био на 7. месту листе СНС-а за Гроцку као члан Карићевог покрета.

У званичној биографији објављеној на званичном сајту ГО Гроцка се и потврђује да је од оснивања члан странке ПСС-БК-Богољуб Карић-потпредседник омладине и председник одбора за туризам Градског одбора Београда.

min2

 

Драгана Старчевић је, према информацијама Жиг инфа постављена на место члана Већа у ГО Гроцка према искључиво политичком договору СНС-а и Карићевог ПСС-БК.

 

Маријана Копривица, задужена за област здравства, постављена је, према сазнањима Жиг инфа испред Вулиновог ПС-а. На званичном сајту ГО Гроцка, објављена је њена врло кратка биографија:
min3

Оно што је можда интересантно јесте податак да је Маријана сестра  од једног директора Еко Гроцке, Милоша Бугарчића који је био један од главних  Симоновићевих „јуришника“  на дан када је сада бивши председник ГО Гроцка смењен због сумње да је налогодавац паљења куће новинара нашег портала Милана Јовановића.

О ДИРЕКТОРУ ЕКО ГРОЦКЕ-ВИШЕ ОВДЕ

 

Милан Марковић, задужен за област спорта, лова и риболова, према званичним подацима са званичног сајта ГО Гроцка, живи у Калуђерици и апсолвент је Правног факултета у Београду.

min4

Према сазнањима Жиг инфа, Марковић је добио место члана Већа у Гроцкој зато што је један од координатора СНС-а за Калуђерицу који је у блиским односима са другим координатором Дејаном Влашковићем. Марковић је, поред блиског пријатељства са Влашковићем близак и са Стефаном Дилберовићем и Миленком Буквићем, извршиоцима у претходној власти.

 Милан у раној младости, са својих 20 година добио је посао у ЈКП Гроцка. Био је један од шефова задужених за "сектор Север".  . Док је Миленко Буквић (садашњи шеф одборничке групе СНС-а) био директор ЈКП-а Гроцка,  Марковић извршавао је његове наредбе. Тако је на једном протесту радника ЈКП-а "Гроцка" 2013. године у Калуђерици када је дошло до вербалног сукоба и физичког контакта, учествовао и Милан.

Успутно је, под наредбом Миленка Буквића, са којим је био стално у контакту телефонским путем претио и новинарима наше редакције који су снимали овај догађај .

 

ВИШЕ О МАРКОВИЋУ ОВДЕ

 

Следећа два имена чланова Већа су изузетно интересантна за јавност ГО Гроцка. Реч је о Спасоју Живановићу и Стефану Дилберовић који су, према подацима званичног сајта ГО Гроцка задужени за исту област.

Наиме, док је Стефан Дилберовић био председник ГО Гроцка, Спасоје Живановић је био председник Скупштине ГО Гроцка. Остаће упамћено да за време владавине овог „двојца“ новинарима наше редакције је било забрањено да присуствују седницама СГО Гроцка.

Према званично објављеној биографији Спасоје Живановић, рођен је 1954. године и био је, пре „политичког живота“, електро-механичар.

min6

 

Данас је члан Младеновићеве странке ССС, и место члана Већа добио је због политичког договора између СНС-а и ове партије. Када је новинарима наше редакције забрањиван улаз у скупштинску салу где су се одржавале седнице, Спасоје је изјављивљао да он није никоме забранио, али да он не контролише улаз до саме сале.

 

Стефан Дилберовић, такође задужен за исту област као и Спасоје, у својој званичној биографији наводи да има завршену Средњу грађевинску школу а од радног искуства „члан странке“.

min5

Завршена Средња школа Дилберовића доведена је у питање када је пре пар година наша редакција открила да је његова диплома стечена под сумњивим околностима. Наиме, Дилберовић није зваршио редовно Грађевинску школу, а Жиг инфо је добио исказе сведока који тврде да су му средили да заврши Средљу школу. За време мандата председника ГО Гроцка, Дилберовић је саградио објекат тик уз бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића. За текст о изградњи куће Стефана Дилберовића, новинари Жиг инфа су одликовани од стране НУНС-а и Америчке амбасаде за храброст.

ВИШЕ – ОВДЕ

 

Тијана Барбу- Милић, задужена за област културе и сарадње са удружењима пензионера је члан Српске напредне странке из Умчара. Осим званично објављене биографије, нема се пуно сазнања о њој.

min7

 

Једино што се, према сазнањима Жиг инфа зна јесте да је Тијана постављена на место члана Већа по предлогу Ђорђа Јевтића, једног од координатора СНС-а, такође из Умчара.

 

Владо Радовановић, задужен за област комуналне делатности и саобраћаја је лице које је опште познато међу грочанском политичком „елитом“ али не баш у позитивном светлу.

min8

Наиме, Владо Радовановић је био члан Већа и у прошлом сазиву СГО Гроцка. Упоредо, кршећи више Закона, Радовановић је био и председник Спортског савеза Општине Гроцка. За време његовог мандата као председника ССОГ, буџетска инспекција је утврдила више неправилности у трошењеу буџета ГО Гроцка. Пред изборе 2020. године, смењен је од стране повереника СНС-а ГО Гроцка, Милосава Миличковића са места координатор СНС-а. Међутим, све то није било довољно да Радовановић нестане са политичке смене, већ је по некаквој заслузи добио место члана Већа.

 

Драгана Ђујић, задужена за област екологије је постављена испред коалиционог партнера СПС-а.

Према званичној биографији, Драгана је у општинској управи још од 1994. године.

min9

Такође, Ђујићка је била члан Већа и у прошлом сазиву и он њој,  нема других информација осим званичних података.

Према информацијама Жиг инфа, примања члана Већа у ГО Гроцка су била 96 000 динара. Конкретно, чланови Већа грађане ГО Гроцка коштају око милион динара месечно, без  обрачунатих пореза.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић, насловна фотографија: Карикатура-илустрација

Најчитаније