недеља, 16 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Поново најава чишћења редова напредњака у Гроцкој, само онлајн путем

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

После дебакла са Драгољубом Симоновићем, бившим председником ГО Гроцка и ОО СНС-а, којем се суди као налогодавцу за паљење куће новинара нашег портала Милана Јовановића, напредњаци у Гроцкој уместо да прочисте своје редове, нашли су се све дубље у проблему јер су годинама уназад игнорисали ову приградску општину Београда. Након више најава актуелног председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића да своје нечињење исправе, добијен је резултат такав да су они који су вредели или изашли из странке, или једноставно не желе да учествују са онима који су годинама уназад били раме уз раме са Симоновићем.

 Након освојених локалних избора 2020. године, чланство напредњака као и мештани Гроцке су се понадали да ће се коначно у овој приградској општини стање поправити, у смислу целокупног бољитка и релације власт- грађанство. Међутим, и након скоро сто дана актуелне власти у Гроцкој све се завршава само на најавама.

Тако је било и јуче. Чланови напредњака , односно оних који чине власт у Гроцкој, имали су онлајн састанак са Драганом Пантелићем након завршеног "радног састанка са пензионерима". На том састанку, председник ГО Гроцка, Драган Пантелић је изјавио да ће након што се врати на посао, кренути са чишћењем оних који су у последњем периоду мешетарили.  Пантелић је и овог пута остао недоречен, тачније није се конкретно изјаснио ко ће бити смењен. Према информацијама Жиг инфа, Пантелић је пустио присутне да сами искажу незадовољство, односно да му саопште шта мисле о досадашњем раду. Претпоставља се да је у току онлајн састанка Пантелић био на вези са повереником СНС-а за Гроцку,  како би и Милосав Миличковић био упућен у дешавања.

 Ипак, у најаве Пантелића да ће сменити оне који "мешетаре" слабо ко верује. Досадашње најаве о некаквим сменама прошле су са мањим рокадама радних места, док су око актуелног председника ГО Гроцка и даље исти они који су служили бившем председнику Драгољубу Симоновићу. Кланова у редовима напредњака је све више и готово да овој странци и не треба опозиција, јер ће се сама урушити због деловања истих.

Залогај звани Гроцка био је превелики и за повереника СНС-а Милосава Миличковића који, до дана данашњег, није успео да среди ситуацију међу напредњацима.  Миличко је у самом старту направио кардиналну грешку када је допустио да бивши Симоновићеви рецидиви Буквић, Дилберовић, Радовановић и остали  преузму странку. Колико је ситуација озбиљна најбоље се  осликава у покушају постављања заменика председника у Гроцкој, када су управо ти рецидиви покушали, без знања Миличковића, да поставе свог човека на једно такво важно место.

У целој причи добар привредник Пантелић испао је врло лош председник Гроцке. Окружујући се Симоновићевим кадровима изгубио је реалну слику ствари које се дешавају у Гроцкој. Сталним "испирањем мозга", уместо сагледавањем реалности и конкретних доказа, Пантелић је "изгубио компас". Они који га познају кажу да је Пантелић постао двострука личност. Радним данима је председник који испуњава жеље својим (симоновићевим) сарадницима, док се преко викенда врати у реалност и сагледа другачију слику. Ипак, пет дана у недељи учини своје, а сваки нови радни дан Пантелића почиње са заборавом на оно што обећа себи за викенд.

Председник Александар Вучић је у јануару 2019. године, након што је јавности саопштио да је Драгољуб Симоновић осумњичен за паљење куће новинара Милана Јовановића, изјавио да ће ускоро доћи у Гроцку, како би попричао са људима и сам се упознао са проблемима мештана. Вучић ипак до дана данашњег није посетио Гроцку. Ко зна, можда се свемоћни Вучић стиди да дође у Гроцку, јер није тако свемоћан да може да среди ситуацију у свом одбору напредњака у овој локалној самоуправи.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније