уторак, 13 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

„Буџетска“ седница ГО Гроцка у среду, и даље без заменика

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

За среду 30. децембра, са почетком у 10. часова заказана је Пета по реду седница СГО Гроцка.

Готово све тачке Дневног реда односе се на усвајање буџета за 2021. годину ГО Гроцка и јавних предузећа. За сада нема наговештаја да ће се Дневни ред проширити са евентуалним избором заменика председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића. Предложени Дневни ред је са датумом 25.12.2020. Иначе, веће ГО Гроцка је заседало јуче 27.12.2020., након чега је у касним вечерњим сатима одборницима достављен материјал за Скупштину.

skupstinadnevnired2020

skupstinadnevnired2020 a

Подсетимо се, четврта по реду седница СГО Гроцка протекла је, благо речено, у општем хаосу и расулу владајуће Српске напредне странке а све због постављења новог заменика председника ове локалне самоуправе.

У току састанка одборника "За нашу децу-Александар Вучић", пред заказану 4.  седницу СГО Гроцка, већник Александар Рајковић прекинуо је састанак и позвао шефа одборничке групе , свог пријатеља, Миленка Буквића". Након пар минута одсуствовања, Буквић се вратио у канцеларију где се одржавао састанак и саопштио присутнима да ће се бирати заменик председника "Мирослав Вујић- Мича". Саопштио је присутнима: "то је наредба са врха странке, као и председника ГО Гроцка Драгана Пантелића". Како наводе наши извори, сви присутни напредњаци су били зачуђени тим саопштењем.

  1. Седница СГО Гроцка се полако приближавала и било је све спремно да се изгласа нови заменик председника Гроцке, како Закон и налаже. У сали су били присутни сви одборници, као и већници али заказана седница никако није почињала. Прављене су паузе са саопштењима да се очекује долазак председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића, а затим да су у питању "технички проблеми".  На крају седнице, шеф одборничке групе СНС-а Миленко Буквић рекао је да председник данас није дошао јер је имао контакт са зараженом особом од вируса Ковид 19, да се тестирао и да је његов резултат негативан али да ипак жели да се још једном тестира како би се уверио да је све у реду. Остало је нејасно одакле је Буквић код себе имао документ са негативним "ПЦР" тестом председника Гроцке, док се на почетку седнице још увек очекивало да Пантелић "пристигне". 

ВИШЕ О ЧЕТВРТОЈ СЕДНИЦИ – ОВДЕ

Иако постоје критике, као и оправдана сумња да се крши Закон о локалној самоуправи, ни  5. по реду  седница Скупштине ове локалне самоуправе нема, за сада, у предложеном  Дневном реду избор заменика председника ГО Гроцка. А поред председника ГО Гроцка, судећи по репортажама које се приказују на ТВ Пинк, врло често се појављује један други заменик. Наиме,  поред председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића појављује заменик градоначелника Београда, Горан Весић.

Како су поједини медији објавили, истраживања у Београду показују да Горан Весић нема подршку потребну да би се кандидовао на следећим изборима као носилац листе СНС-а, односно за место градоначелника. Према истим информацијама, вероватни кандидат СНС-а за место градоначелника Београда биће Александар Шапић.

Ко зна, док чекамо званичне потврде о примању у радни однос новинарке ТВ Пинк, Гордане Узелац, можда се, у неком наредном периоду, појави и име запосленог Горана Весића као радника ГО Гроцка.

Погледајте планирани буџет ГО Гроцка за 2021. годину:

Odluka o Budzetu Za 2021 by Željko Matorčević on Scribd

ЕЖИ,

Насловна фотографија: Илустрација- карикатура

 

Промо

Bg

Најчитаније