петак, 21 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Грађани Гроцке издвајају 7 000 евра месечно НЕТО за председника и његове помоћнике и сараднике!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Грађане ГО Гроцка, према прикупљеној документацији Жиг инфа, председник ове локалне самоуправе и његови помоћници и саветници коштају око 7 000 евра месечно у нето износу. На ту своту новца потребно је додати порезе и доприносе запослених који се крећу у висини од око 60% основице.

 Председник ове локалне самоуправе изабрао је два своја помоћника, Теофиловић Петра из Врчина и Јанковић Милоша из Гроцке, док је треће место упражњено. Како су навели из Управе ГО Гроцка, коефицијент за обрачун и исплату плате помоћницима је 41,09, који се множи са основицом коју утврђује Влада Републике Србије. Према објављеним званичним подацима о овим основицима, за постављене органе у локалним самоуправама је 2 535,40 динара. Конкретно, када помножимо основицу са коефицијентом, помоћник председника Гроцке има висину исплате плате од око 105 000 динара.

Теофиловић Петар је члан Социјалистичке партије Србије, док је Милош Јанковић члан Српске напредне странке.

pomocnici predsednika0001

 

Поред помоћника, председник ГО Гроцка поред себе има и сараднике. Тако је Николић Жарко, сарадник за информационе системе и технологије са платом од 75 000 динара.

Николић Слободан је сарадник председника ГО Гроцка за односе са јавношћу, са платом од 96 000 динара.

Марков Зоран (бивши председник ГО Гроцка), је сарадник председника за развој ГО Гроцка уз сарадњу са грађанима, са платом од 96 000 динара.

Барјактаревић Предраг, сарадник за инвестиционе пројекте председника Гроцке, са платом од 60 000 динара.

Зарић Марко, сарадник председника ГО Гроцка у области економског развоја, са платом од 60 000 динара.

Петковић Драгана , сарадник за јавно обавештење грађана о питањима од значаја за живот, са платом од 96 000 динара.

saradnici predsednik0001

Плата свих приказаних сарадника председника ГО Гроцка, износи нето 423 000 динара месечно. Такође, на ту суму је потребно додати порезе и доприносе за запослене.

Председник ГО Гроцка Драган Пантелић, према доступним информацијама објављених на сајту Агенције за борбу против корупције, прима плату у износу од 123 702 динара.

Укупан збир плата председника ГО Гроцка и његових помоћника и сарадника износи 816 702 динара, или око 7 000 евра нето на месечном нивоу. Када се на ту суму дода  обавезни порези и доприноси, грађани Гроцке на месечном нивоу издвајају за плате предсесника Гроцке и његових помоћника и сарадника преко 10 000 евра.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић 

Насловна фотографија: Илустрација-карикатура

 

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније