четвртак, 15 април 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"Развој општине Гроцка" блокирано за око сто милиона динара

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

ЈП "За развој ГО Гроцка" од 16. марта је у блокади рачуна у износу од 95.991.026,09 динара. Разлог блокаде рачуна, према сазнањима Жиг инфа, је дуговање према ЕПС-у за јавну расвету.

 Да је ово јавно предузеће у блокади, потврдила је и директорка Рушка Мркић, која је у изјави за Жиг инфо рекла да се нада да ће ускоро направити репрограм дуга према ЕПС-у.

- Прескочили смо рате које смо имали према  репрограму дуга направљеним са ЕПС-ом. Није испоштован споразум али мислим да ће се наћи неки компромис, да ће се направити неки нови споразум и да ће ЕПС повући блокаду. Од 2002. па до 2013., нико од претходних  није  опредељивао средства за измиривање обавеза према јавној расвети. Када сам ја дошла на место директора, дуг је био 370 милиона динара. За седам година, скоро један цео буџет је отишао на плаћање трошкова струје. У питању је, да будемо прецизни јавна расвета. У просеку, месечни рачуни за два бројила су око 7 милиона динара, рекла је за Жиг инфо Рушка Мркић, директорка ЈП "За развој ГО Гроцка".

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић

Промо

Bg

Најчитаније