недеља, 26 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Власник радио Пулса јавно се извинио уреднику Жиг инфа због емитованих увреда, али само преко новина

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) на седници одржаној 10. маја 2021. изрекао је меру привремене забране објављивања програмског садржаја радио Пулсу, кога заступа Стефан Радић, у трајању од 15 дана. Такође, овом емитеру је наложено да два дана заредом у временском периоду између 07-10 часова упути јавно извињење уреднику Жиг инфа Жељку Маторчевићу и лицу  Ненаду Митићу из Долова са емитовањем саопштења о забрани. Власнику радио Пулса је, такође, наложено и да о свом трошку објави ово саопштење у штампаном издању јавног гласила који се дистрибуира на територији за коју је добијена дозвола.

 Власник радио Пулса, Стефан Радић јуче је објавио јавно извињење у дневном листу Данас, сходно решењу РЕМ-а, међутим на радио фреквенцији то није учинио.

danaszabranapuls

Наиме, до данашњег дана, иако је под обавезом, Радић није емитовао на фреквенцијама радио Пулса јавно извињење два дана заредом. Према мониторингу који врши Жиг инфо, као и остале надлежне службе, за сада није емитовано јавно извињене на фреквенцијама радио Пулса. Такође, према информацијама из РЕМ-а, Радићу решење није уручено, због фиктивне адресе која је наведена за радио оператера, што доводи у сумњу да се на радио Пулсу неће емитовати јавно извињење.

Након што је савет РЕМ-а послао решење о забрани емитовања радио Пулса, власник ове радио станице објавио је на друштвеним мрежама да продаје сав свој капитал.

prodaja puls

Међутим, након неколико добијених понуда за продају, Радић одустаје од исте и повлачи пост са друштвених мрежа, јер иза пословања његових предузећа који су носиоци дозволе за радио и тв фреквенције постоје више милионска дуговања. Према Радићевим речима, Жиг инфо је тај који је објавио да постоје дуговања на овим предузећима, те потенцијални купци сада га уцењују с тим подацима и нуде му много нижу цену.

Радић прети и адвокату Жиг инфа

По добијању решења РЕМ-а, правни заступник Жиг инфа, адвокат Немања Тодоровић добија на десетине увредљивих порука на дневном нивоу од стране власника радио Пулса, Стефана Радића.

- Власник радио Пулса, од како је сазнао за решење РЕМ-а не престаје да ме узнемирава с порукама. Просто је невероватно да особа која је већ кажњена због вређања, односно како је РЕМ изрекао, то учинио умишљајно, на веома погрдан и омаловажавајући начин, континуираним вређањем подносилаца пријава, сада то исто чини тако што ми шаље на десетине порука дневно. Уместо да заиста јавно се извини за грешке које је учинио, он и даље негира оно што су чули сви они који слушају радио Пулс, а то је континуирано вређане чланова редакције Жиг инфа. Болест или злоба. Свакако, због новонастале ситуације, обратићемо се надлежним инстуцијама и вештацима, како би утврдили овакво понашање Радића, изјавио је за Жиг инфо адвокат Немања Тодоровић.

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић

 

 

Промо

Bg

Најчитаније