петак, 21 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Калуђерица: "Улицу" нико да им асфалтира, новац отишао на "другу страну"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ту негде на само 7 километра од центра Београда, у улици Крушедолска (стари назив Вишњичка) у Калуђерици живи 29 породица са 25. малолетне деце.

Те породице, приморане су да свакодневно пролазе преко њиве и кроз туђе двориште,  јер је то најкраћи пут до аутобуског стајалишта, односно школе,  вртића, Дома здравља  и других институција. Тај део пута је неосветљен, зарастао у траву, а поготово је проблематично по мраку и када пада киша.  Од  2001. године до данас није решен проблем  спајања  наведене улице. Сва досадашња обраћања ових породица надлежнима у ГО Гроцка,  остала  су без решења.

Када смо у октобру 2019. посетили мештане овог дела Калуђерице, сви су били огорчени обећањима тадашње власти у Гроцкој, а поготово на Владу Радовановића њиховог мештанина и једног од тадашњег координатора СНС-а који их је, како они кажу, безброј пута слагао да ће решити проблем ове улице.

-Кад су избори, итекако нас се сете. Донесу нам по уље, шећер, кафу и стално обећају да ће нам завршити улицу. Ово овде што видите, овај део улице, то нам је Ђилас урадио још пре седам година и онда се стало, изјавили су те 2019. житељи ове улице за Жиг инфо.

Избори 2020., донели су још једно обећање сада владајуће гарнитуре. Пре неколико дана, стигла је и потврда од представника власти у Гроцкој да ће се овај део улице коначно асфалтирати. Како су им рекли, за овај део улице је издвојен новац из буџета у износу од 5 милиона динара. Међутим, накнадном провером, мештани овог дела Калуђерице утврдили су да тај износ новца иде за  други део улице, односно за асфалтирање где ће ускоро бити, како кажу, изграђена нечија стамбена зграда.

Иако су их убеђивали да ће њихова улица коначно доћи на ред за асфалтирање, а након сазнања мештана да ипак тако неће бити, надлежни на челу са председником ГО Гроцка, Драганом Пантелићем признали су да је ипак дошло до грешке.

Део мештана ове улице, због новонастале ситуације, решио је данас да дође до председника ГО Гроцка, како би изнова разговарали о њиховој улици.

Како су рекли за Жиг инфо, дочекао их је председник Гроцке, Драган Пантелић, заменик председника Дејан Влашковић, Већник Стефан Дилберовић и представници ЈП "За развој ГО Гроцка". За медије, односно Жиг инфо, што се тиче ГО Гроцка нема саопштења, а ни улаза у зграду општине.

Опширније у видео прилогу:ЕЖИ

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније