уторак, 19 октобар 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Гроцка се гуши у смраду, црни поток се улива у Дунав ФОТО

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У општини Гроцка последњих дана шири се несносан смрад, за који мештани кажу да не знају одакле долази. Према њиховим речима, смрад долази из локалног потока који се улива у Дунав и који се због штетне и црне материје сваке вечери шири овим приградским насељем. Становници су очајни, а из општине и надлежних институција за сада нема никаквих одговора.

 

Према речима мештана, интересантно је што смрад свако вече долази у тачно одређено време од 19 сати, те да они слободно „могу да навију аларм“ да ће тада почети загађење и да буду сигурни да током ноћи неће могу да удахну ваздух.

„Поток се свако вече од 19 сати боји у црно. Заиста нема дилеме, неко у то доба излива у поток нешто што не може бити безазлено. Смрад остаје преко читаве ноћи и читавог дана. Таквог је интензитета да је немогуће отворити прозоре“, речи су грађана који су се обратили нашем порталу у намери да неко коначно чује за њихове проблеме.

Они кажу да у том крају вероватно нема толико могућих узрочника овог проблема, те да надлежни органи врло лако могу да утврде ко загађује ваздух, тј одакле долази смрад.

„Питање је само у чијој је то надлежности. Грочица се директно улива у Дунав, за оне који не знају. Тиме проблем престаје да буде локална ствар приградског насеља и његових становника о чијем здрављу се не брине превише. О природи се, рекли бисмо, одавно не брине нико“, рекли су нам грађани.

111

Становници овог приградског насеља обратили су се и локалним властима, конкретно председнику општине, али одговор још увек није стигао. Поред тога, они су се обратили републичкој инспекцији, али ни ту није било много успеха.

2222

И ми смо контактирали општину Гроцка, али одговоре нисмо добили.

 Данило Савић     Нова

Промо

Bg

Најчитаније