уторак, 19 октобар 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Непотизам у Гроцкој: Мала му плата од 1 000 евра, па додељује послове сам себи

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Поред тога што председника ГО Гроцка посећује у свом дому, Александар Рајковић је постао и десна рука Драгана Пантелића. Неретки су случајеви да заказани састанци са председником Гроцке , Драганом Пантелићем, се заврше са Рајковићем. Фактички, актуелни председник Гроцке, Драган Пантелић има бескрајно поверење у Александра Рајковића.

 

С лева на десно: Шеф обезбеђења Владан Панић, Већник Александар Рајковић и председник ГО Гроцка Драган Пантелић

Све је почело када је на седници СГО Гроцка одржаној 3. септембра 2020. године,  за председника ГО Гроцка изабран Драган Пантелић – Панта. На истој седници, изабрани су и чланови Већа ГО Гроцка, а на предлог новоизабраног председника Драгана Пантелића. Како се наводило у образложењу, Пантелић сматра да ће предложени кандидати за чланове Већа обављати професионално и квалитетно и да ће се њиховим избором остварити професионална сарадња и испуњавање њихових обавеза, чиме ће оправдати функцију на коју су предложени.

Међу именима предложених кандидата, нашла су се већина имена која су позната грађанима ГО Гроцка у претходном периоду за време владавине Драгољуба Симоновића.  Један од кандидата био је и Александар Рајковић из Гроцке кога  је, према сазнањима Жиг инфа, прогурао бивши заменик председника Иван Паунић, преко СНС повереника, Милосава Миличковића. Рајковић, на месту Већника у Гроцкој има примања у износу од преко 100 000 динара. За Рајковића, изгледа, ова плата није довољна да покрије животне трошкове, те је ангажован и на другим пословима- оне које је доделио сам себи.

Наиме, само према уговорима из прошле године које поседујемо, Александар Рајковић је са ГО Гроцка потписао минимум три уговора, укупне вредности од 1 800 000 (милион и осамсто хиљада) динара у времену док је на место председника ГО Гроцка била Живадинка Аврамовић књиговођа Симоновићевих фирми.. Аврамовићку на места председника замењује Драган Пантелић.

Ова три уговора која поседујемо односе се на рачунаре и рачунарску опрему, услугу реконструкције видео надзора као и реинсталацију сервера. Два од три уговора су потписана након одржаних локалних избора.

О УГОВОРИМА ВИШЕ-ОВДЕ

Непотизам Александра Рајковића, највише се огледа и у уговору који објављујемо данас. Наиме, овај члан Већа задужен за просвету, односно школа на територији ГО Гроцке, има са више њих закључене уговоре о одржавању видео надзора. Дакле, транспарентни, кажњив по Закону, сукоб интереса од стране десне руке председника ГО Гроцка. Према уговору који објављујемо данас, већник Рајковић је са својом предузетничком фирмом "Virtual technology", која је активна и на данашњи дан, закључио уговор са Основном школом "Илија Гарашанин" за одржавање видео надзора укупне вредности од 369 360, 00 динара са ПДВ-ом.

 

Према истраживању Жиг инфа, из буџета ГО Гроцка за ову годину, опредељено је око 30 милиона динара у оквиру програма "2002- Основно образовање и васпитање". О додели ових средстава, између осталога, одлучује и Александар Рајковић.

После свега, поставља се и кључно питање, да ли ће у Гроцкој коначно неко завести ред, односно да ли ће реаговати неко из надлежних институција? Доказа је и превише, али сви они воде ка актуелном председнику ГО Гроцка, Драгану Пантелићи и његовим блиским сарадницима, те је очито да их неко прикрива. Пустошење ове локалне самоуправе годинама уназад, данас добија сасвим нови ток- више нема ни сакривања од очију јавности, већ је све постало јавно. Ако се ко и усуди да нешто каже против актуелног председника Драгана Пантелића и оваквих његових сарадника, наћи ће се у линчу саопштења од стране истих, те ће бити на стубу срама али не из разлога што је окривио Пантелићеве сараднике, већ зато што је напао Александра Вучића.  А оваква недела најбоље је и прикрити иза скута Александара Вучића, схватили су то Пантелићеви људи још из времена владавине Драгољуба Симоновића, првостепено осуђеног за паљење куће новинара Милана Јовановића. Много се тапше, више краде и окривљује а успех је загарантован. То је политички мото грочанских напредњака на челу са Драганом Пантелићем.

 Бонус видео: Симоновић нема везе са нашом странком

 

За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније