недеља, 16 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Због "клеветања" Вучића у августу, председница пензионера из Пудараца звала полицију да "хапси" новинара

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Избачене чланице Удружења пензионера из Пудараца, Добринка и Добрила никако да добију своју "исписницу". Не знају ни да ли су и због чега тачно "избачене", осим да су оптужене да су псовале председника Вучића. Покушали смо данас да дођемо до те информације, а председница Удружења пензионера из Пудараца је позвала полицију.

 Све је почело 4. августа када су пензионери са подручја општине Гроцка, требало да отпутују на излет у Бању Врдник. Барем им је тако речено у Удружењу пензионера. Међутим, уместо у бању одвезени су у Бусије, на обележавање “Дана сећања”, којем је присуствовао председник Србије Александар Вучић. Да ствар буде гора, пензионерима је саопштено где их возе, тек кад су стигли на коначно одредиште. Почетком октобра, две жене су избачене из Удружења пензионера Пудараца. Да су избачене нису знале, јер о томе нису обавештене. Разлог је, како су им усменим путем навели, "због Бусија  јер је нанета јако велика штета, целој држави, партији, Вучићу".

 Према Статуту Удружења Пударци,  у члану 7. се наводи , да се члану  мора омогућити да се изјасни о разлозима због којих је поднет предлог за доношење одлуке о престанку његовог чланства. Дакле, након донешеног предлога члан се изјашњава о истом, а на седници Удружења се затим одлучује о донетом предлогу. Али, та процедура у Удружењу пензионера није испоштована, а што се тиче председнице Љиљане Живковић (насловна фотографија) она ради "онако како јој нареде из општине Гроцка", тачније из СНС-а, јер за председника ове странке  Александра Вучића и задњу кап крви би дала.

Љиљана Живковић данас није хтела да одговори на многобројна питања. Није хтела ни да прими писани захтев за информацију од јавног значаја.

"Неђу да га примим и тачка, тако су ми рекли из општине Гроцка. Можете да пошаљете и поштом, ни тада вам нећу примити, тако су ми одобрили", речи су које је упутила Љиљана Живковић председница Удружења пензионера Пударци.

Неки од присутних чланова Удружења данас су изјавили да они знају да је председница  погрешила у избацивању из чланства као да је то лично њена одлука, али да они не могу да јој се одупру јер је својеглава.

DUGME DONIRAJ LINK

Заузели су из Удружења пензионера централне делове Дома културе у Гроцкој. Приватизовали су државну својину, ону који би требало да користе сви грађани. Исто тако се и понашају. Умислила је председница Удружења пензионера да је она власт и да је и изнад председника државе, Александра Вучића.

"Они (чланови) морају само мене да слушају и ако им кажем да се негде иде, ту нема дискусије", још једна је од "председничких" реченица пензионерке Љиљане. Изнервирана што новинар не жели да се повинује њеном захтеву и да престане да информише јавност о раду овог Удружења, позвала је полицију.

Приликом давања изјаве полицији, односно на питање истих зашто су позвани, председница Удружења Љиљана Живковић пред собом је имала папир са којег је читала шта се дешавало 4. августа 2021 године и како је вређан председник Вучић. Узалуд су јој припадници полиције више пута поновили да њих не занима тај август, већ питају зашто су данас позвани, председница није имала одговор.

Полиција је констатовала да није било никаквих разлога за њихов долазак, односно поступање. Отишли су у чуду јер ни они нису знали шта је Љиљана хтела. Ипак, изашли су полицајци пензионерима у сусрет. Испоставиће се да неколико пензионера код себе није имало личну карту. Новинар је затражио од полиције да све присутне легитимишу, али они нису поступили по том захтеву. Пензионери срећни јер их полиција није казнила.

У току данашњег дана нисмо успели да сазнамо да ли се председница Удружења пензионера из Пудараца заиста консултовала са неким из општине Гроцка у вези новинара Жиг инфа. Члан Већа, Тијана Барбу Милић која је задужена за пензионере, након више позива, није се јавила на телефон.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније