недеља, 16 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Фалсификовање Дневног реда 10. седнице СГО Гроцка

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

10. седница Скупштине ГО Гроцка, одржана је 30. децембра 2021. године. На почетку седнице, која је почела у 9. часова председница Скупштине Душица Мемаровић је прочитала да је дошло до замене шефа доборничке групе, те да ће од сада на овом месту напредњака бити Славко Андрејић, уместо Миленка Буквића. Како је то прочитала, нови "шеф" изашао је за Скупштинску говорницу и предложио проширење дневног реда за тачке у којој ће се наћи смена и постављење нових Већника.

 Затим је одборницима подељен материјал, односно образложење за проширење Дневног реда 10. седнице СГО Гроцка. У материјалу који је већ унапред био одштампан, наводило се разрешење чланова Већа Стефана Дилберовића, Милана Марковића и Драгане Старчевић због поднетих оставки. Копије поднетих оставки нису предате уз материјал одборницима.

viber image 2022 01 14 11 35 45 905

Одборници су прихватили проширење Дневног реда, затим је дошло до тајног гласања, те су разрешени Стефан Дилберовић, Милан Марковић и Драгана Старчевић. Уместо њих постављени су Филип Анђић, Драгана Петковић и Милош Јанковић- Нуна.  Материјал за проширење Дневног реда, у којем се наводе разлози за разрешење чланова Већа, био је пред одборницима у првих десет минута заседања.

Међутим, Жиг инфо је дошао до необоривих доказа да барем један од Већника није поднео оставку у време када је она била саопштена одборницима, односно када је материјал за проширење дневног реда већ био пред одборницима.

Према документацији до које је дошао Жиг инфо, Већник Милан Марковић је тек након почетка 10. седнице, у тренутку када се гласало за његову смену, подносио оставку. Према деловодном печату ГО Гроцка, оставка Милана Марковића можда и не делује сумњиво. Према истом, она је поднета на дан када се одржавала 10. седница СГО Гроцка.

milanostavka1

У којој тачно сатници је Милан Марковић предао оставку на писарници ГО Гроцка, без форензике је тешко утврдити. Датум када је она заведена може правно да прође, јер писарница ГО Гроцка ради од осам часова, те је исту могуће предати пре почетка заказане седнице.

Већник Милан Марковић је оставку прво морао да овери код Јавног бележника, а затим да исту преда на писарници. Овера код нотара необориво доказује да је Марковић подносио оставку тек након почетка 10. седнице СГО Гроцка, односно када је његова оставка била представљена у Скупштинском материјалу за допуну Дневног реда.

DUGME DONIRAJ LINK

Према евиденцији Јавног бележника из Гроцке, Јасмине Лековић, Милан Марковић је своју оставку оверио 30. децембра 2021. године у 9 часова и 12 минута (десетак минута након почетка одржавања 10. седнице СГО Гроцка).

milanostavka2

Тек након овере код нотара, Милан Марковић је оставку завео у писарници ГО Гроцка. За тај процес му је било потребно минимум десет минута након овере код нотара, што значи да је у зграду ГО Гроцка, оставка Марковића стигла након, минимум, двадесетак минута од почетка заседања Скупштине. 

Жиг инфо је дошао до документације, односно до поднетих оставки и друга два члана Већа, Драгане Старчевић и Стефана Дилберовића.

Према деловодном броју ГО Гроцка, Већник Драгана Старчевић је истог дана када и Марковић завела оставку у писарници. Старчевићка  има задња два деловодна броја 23, док је код Марковић тај број 25.

draganaostavka1

Форензиком би се утврдила тачна сатница предатог документа. За разлику од Марковића, Старчевићка је своју оставку оверила код Јавног бележника дан пред 10. седницу СГО Гроцка, односно 29, децембра 2021. 

draganaostavka2

Најуреднији са поднетом оставком је био Већник Стефан Дилберовић. Према документацији до које је дошао Жиг инфо, Дилберовић је оставку оверио и предао на писарници ГО Гроцка 29. децембра 2021. године.

dilberovicostavka1

dilberovicostavka2

Подсетимо се, нови повереник напредњака у Гроцкој, Александар Јокић на овој седници успео је да смени оне за које је мислио да штете странци. Иако формално правно, повереник нема ингеренције да се меша у рад Општине, он је једини који се "пита за све". То је у једном од излагања на 10. седници признао за говорницом и председник Гроцке, Драган Пантелић.

 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније