недеља, 26 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Грађанин Винче вербално нападнут док је чистио реку!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 

Како је већ свима познато, река Болечица је једна од река која је незаштићена и тотално угрожена како од стране немарног грађанства, тако и од стране комуналних служби које не уређују обале река на простору градске општине Гроцка.

Подсетимо се да су се грађани, а и разноразне организације са простора наше општине жалили на комуналне проблеме који се тичу отпадних вода, тј. канализације и загађење река у које се исте изливају без икакве филтрације. Поред тога, велика је немарност и самих грађана јер поред отпадних вода у реке бацају и разноразни други комунални отпад.

Неки грађани више нису могли да чекају на државне институције да реше овај проблем, па су тако преузели ствар у своје руке. Анонимни читалац наше редакције, јавио нам се и испричао нам како је напуднут од стране комшија док је чистио обалу реке Болечице:

„Док сам на свом приватном поседу чистио обалу реке, вербално сам неправедно оптужен да сво ђубре бацам у исту реку. Заправо, комшије које су ме напале  су мислили да бацам ђубре у реку, због страха да може да им се запуше њихове дивље канализационе цеви које се директно изливају у Болечицу. То је наравно била неистина, јер сам ђубре које сам скупљао само одлагао на други крај свог поседа. Поред тога што сам невино оптужен, и вербално нападнут од стране комшија које уместо да се придруже мом еколошком подухвату, они су ме још и снимали камером и самим тим нарушили моју приватност. Преко свих увреда сам прешао, али онда су кренули да ме вређају на основу моје вероисповести. Тада сам одлучио да ово писмо пошаљем вашој редакцији, како би сте пренели друштву моју причу о проблемима који се догађају у нашој непосредној средини. Велика је иронија да ме неко ко већ загађује реку оптужује да сам ја, који чистим обалу реке, у ствари непријатељ природе; а и поред тога велика је срамота да у цивилизованом свету оптужујемо једни друге јер смо другачије вероисповести или националности. Овом приликом такође бих желео да пренесем поруку мојим драгим комшијама, уколико ово читају: Ако и даље наставите да ме вређате то вас неће чинити нити већим Србима, нити већим Правослвним Хришћанима; престаните ВИ да загађујете реку, и то ће вас учинити бољим људима, а самим тим и бољим Правослвним Хришћанима и Србима који воле своју земљу...“!

За Жиг Инфо редакцију из Винче, преноси Војкан Миленковић!

Промо

Bg

Најчитаније