уторак, 13 април 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Пожари у Србији: Ситуација повољнија, 300 људи у борби са ватром

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ситуација са пожаром који је захватио Стару планину знатно је повољнија него претходних дана, а на његовом гашењу ангажовано је око 200 људи, припадника Сектора за ванредне ситуације, Жандармерије, радника „Србијашума“ и мештана, саопштио је МУП Србије.

 

Пожаром који је захватио неприступачне терене на великој надморској висини и који се гаси на пет локација, нису угрожени становништво и насељена места.

"На гашењу пожара ангажовани су ватрогасци-спасиоци из Пирота, Ниша, Димитровграда, Бабушнице, Зајечара, Лесковца, Смедерева, Панчева, Јагодине, Шапца и Крушевца", каже се у саопштењу.

И у Пчињском округу ситуација је повољнија него претходних дана, а на гашењу пожара на шест локација ангажовано је 100 ватрогасаца-спасилаца са 26 возила, из Врања, Београда, Новог Сада, Крагујевца, Краљева, Ваљева, Сремске Митровице, Ниша и Лесковца.

Троје старијих људи у околини Трговишта превентивно је евакуисано и за сада нема опасности по животе људи и њихову имовину.

"Припадници Хеликоптерске јединце Министарства унутрашњих послова, који су јуче имали 34 налета, у приправности су и чекају повољније метео услове како би могли да се укључе у гашење пожара", додаје се у саопштењу.

Н1 Београд

Промо

Bg

Најчитаније