уторак, 13 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ПОКС: Улица у Крагујевцу добила назив Ђенерал Дража Михаиловић

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Једна од улица у Крагујевцу добила је и званично назив Ђенерал Дража Михаиловић, саопштио је Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС). Та странка, како истиче, тражиће да и остали градови следе пример Крагујевца.

 

"Крагујевачка Скупштина је прихватила иницијативу ПОКС и тиме је после судске рехабилитације и моралну рехабилитовала једну од најзначајнијих историјских личности Србије. Крагујевац је тако постао први већи српски град који је доделио назив једној улици по ђенералу Михаиловићу", изјавио је заменик председника ПОКС Мирко Чикириз.

Прихваћени су, како је навео Чикирз, и остали предлози ПОКС, па су своје улице добили и свештеник Сава Банковић, затвореник са најдужим стажом у комунистичким затворима, најбољи ђак крагујевачке гимназије Живомир Жива Ковановић, кога су комунисти невиног стрељали са 16 година, уз још 13 крагујевачких ђака.

Улицу је, како наводе, добио и пилот Живица Митровић који је у априлском рату са крагујевачког аеродрома одлетео да брани Београд и уписао се у књигу јунака шестоаприлског рата.

Фонет/Н1

Промо

Bg

Најчитаније