петак, 21 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

И фирма у власништву председника Гроцке, моћи ће да извози за Русију

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Протест произвођача трешања са територије ГО Гроцка резултирао је, изгледа, тако што ће од следеће недеље 7. компанија добити дозволу за извоз у Руску Федерацију у области прераде воћа, живинског меса, производње сточне хране и млечних производа. 

 Ово је договорено, према писању РТС-а,   у Палати "Србија" на састанку министра пољопривреде Бранислава Недимовића и његовог руског колеге Дмитрија Патрушева.

У истом дану, председник Вучић и министар Патрушев су констатовали да би оснивање заједничких компанија у циљу наступа на трећим тржиштима донело изузетно велику корист за обе стране, будући да Србија и Руска Федерација имају врхунске производе којима би могле да покрију добар део потражње на глобалном тржишту.

Интересантно је да је, што се тиче прераде воћа, дозволу за извоз на руско тржиште су добила предузећа, сва три са подручја ГО Гроцка, међу којима је и предузеће у већинском власништву председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића.

Наиме, према писању РТС-а, прецизирано је да је реч о воћарским компанијама ПДМ, Фарм фрут и Рамбо, произвођачу сточне хране Сано, Перутнини Птуј, Сремској млекари и млекари Беланова. Дакле, што се тиче прераде воћа, дозвола је отишла у "ПДМ Агрофруит" у власништву председника Гроцке, "Фарм Фруит" из Ритопека и "Рамбо" из Брестовика.

"Споразум између Србије и Евроазијске уније ступа на снагу 10. јула, ту имамо проширену листу производа у односу на претходни споразум , имамо могућност бесцаринског извоза у неограниченим количинама овчијег сира, козјег сира и воћне ракије. То су нови производи и могућност да се трговинска размена побољша", рекао је Недимовић, а преноси РТС.

 

ЕЖИ

 

 

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније