петак, 21 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"Суноврат ПДМ Агрофруита": Фирма председника Гроцке за 24 сата у дугу од 1, 6 милиона евра

Оцена корисника:  3 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Суноврат предузећа у већинском власништву садашњег председника ГО Гроцка, "ПДМ Агрофруит", дефинитивно је забележен у последња 24 сата, односно након објављивања Жиг инфа, да ово предузеће дугује скоро 28. милиона динара.

 Од тог тренутка, блокада рачуна "ПДМ Агрофруита" из сата у сат, бележила је све већа милионска дуговања, да би закључно са данашњим даном она износила 194 281 818,94 динара  или преко 1,6 милиона евра!

blokpandm

У току данашњег дана, редакцију Жиг инфа контактирали су произвођачи воћа који су своје производе пласирали у предузеће ПДМ Агрофруит, забринути због њихових исплата. Односно, према њиховим речима, ово предузеће им још није исплатило за трешње, те су у страху да ли ће доћи до исплате.

А одговора с друге стране нема, те је бојазност још већа. На питања Жиг инфа, постављена компанији "ПДМ Агрофруит", одговори до закључења овог текста нису стигли.

hjz

Подсетимо се, док није постао председник ГО Гроцка, Драгана Пантелића, барем на југу општине, многи су познавали као успешног привредника. Имао је успона и падова, али је увек излазио успешно из проблема. Имајући у виду ту чињеницу, очекивања обичног гласачког тела су иста онаква какве је промене најавио, огромна. Велико очекивање врло брзо зна да постане велико разочарење. Данас се већ у Грочанској јавности осећа благи пораст разочарења у председника Гроцке, поготово код оних који га познају од раније.

Такође, протест произвођача трешања са територије ГО Гроцка резултирао је, изгледа, тако што од почетка јула ове године 7. компанија je добило дозволу за извоз у Руску Федерацију у области прераде воћа, живинског меса, производње сточне хране и млечних производа.  Што се тиче прераде воћа, дозволу за извоз на руско тржиште су добила предузећа, сва три са подручја ГО Гроцка, међу којима је и предузеће у већинском власништву председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића.

Упркос овој информацији, упућени у економске прилике кажу да ће се "ПДМ Агрофруит" тешко извући са оволиким износом блокаде, односно да неће доживети финансијски крах. Мада, додају, уз помоћ државе све је могуће па и отпис дугова.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније