недеља, 18 август 2019
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 207

НЕМА МЕСТА ЗА МАЛИНЕ СА ШЛАГОМ Пољопривредник из Гроцке желео да туристима у центру града продаје воће по којем је Србија позната

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

ВОЋАР из Гроцке Добрица Кузмановић дошао је на оригиналну идеју да туристима, али и суграђанима у центру града понуди оно по чему смо препознатљиви широм света - малине.

И то са шлагом. За продају ове посластице неопходно му је било само продајно место на улици, али у Општини Стари град није наишао на разумевање, барем ове године, па су локације добили само продавци кокица, сладоледа, кестења...

- Заштитни знак тениског турнира у Вимблдону су јагоде са шлагом. Енглези су од ове посластице направили бренд - објашњава Добрица како је дошао на идеју за свој пројекат. - Они који су те вимблдонске јагоде пробали тврде да нису ни приближно укусне и слатке као наше. Гледајући турнир, пало ми је на памет да бисмо туристима могли да понудимо оно по чему смо најбољи - малине са шлагом. Наиме, гости из Европе, па и наши грађани, немају никакву могућност да у време сезоне на јавним местима поједу ову посластицу. Једино где се малине могу пронаћи су пијаце.

Добрица је зато осмислио да малине, али и друго јагодичасто воће, попут боровница и купина, са шлагом продаје у пластичним чашама и то у покретним објектима на улици. Пошто општине сваке године расписују конкурс за закуп локација, малинар је још јесенас послао захтев Општини Стари град да уврсте и његову идеју у програм.

- Направио сам план и рачуницу и писмено их изложио свим надлежним институцијама - каже наш саговорник.

- Захтеве сам послао и ЈП "Ада Циганлија" и "Београдска тврђава", где су ми одговорили да не могу да промене намену локација за продају кокица и сладоледа и да неку од њих уступе малинару. Ја бих финансирао комплетну инвестицију, а био бих спреман да ове године закупим до три локације у центру града, које се изнајмљују по највишим ценама.

Иако је веровао да ће се његов предлог допасти челницима Општине Стари град, пољопривредник је био разочаран када је пре неколико дана видео да у конкурсу за доделу продајних места нема места за његове малине, Ипак, како сам каже, још се нада да ће на његову понуду позитивно реаговати у Општини Савски венац.

ЗАКАШЊЕЊЕ

Председник Општине Стари град Дејан Ковачевић кратко нам је објаснио да ће Кузмановићев предлог узет у обзир приликом израде новог плана за закуп продајног места, али да је за ову годину касно.

ШАНСА И ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Малинар из Врчина каже да је његов бизнис-план не само шанса за туристичку понуду престонице, већ и подстицај за београдске пољопривреднике, који би, у будућности, такође, могли да се укључе у продају малина на улици.

ТЕЗГЕ СА СОЛАРНИМ ПАНЕЛИМА

Санитарни услови за продају малина са шлагом у чаши били би испоштовани до краја, тврди Добрица Кузмановић. Муштеријама би посластицу нудили из расхладне тезге, која се напаја струјом из соларних панела.

 

М. Љ. ПОПОВИЋ, Новости

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније