„ЛОПОВИ , ЖАНДАРМИ И СМЕЋЕ“ Симболично дружење на броду Србија…. (ФОТО) | Жиг Инфо

„ЛОПОВИ , ЖАНДАРМИ И СМЕЋЕ“ Симболично дружење на броду Србија…. (ФОТО)

8. марта у Винчи на броду-сплаву Србија, Жандармски синдикат Србија „Речни жандарми“ свечано су прославили овај празник.

Домаћини прославе били су представници „Лопова“ градске општине Драгољуб Симоновић и председник Скупштине градске општине „Лопова“ Стефан Дилберовић. Председник „лопова“, овом приликом честитао је дамама празник и поделио цвеће. Гошће којима су подељене руже биле су даме из следећих организационих јединица жандарма: ЖС Нови Београд, ЖС Стари град, ЖС Чукарица, ЖС Звездара, ЖС Палилула, ЖС Гроцка, Материјално-лоповски послови, УЛП, Подршка, Анализа, Затворски смештај, Жандарм бригада Београд, Ваздухоплов Никола Тесла и представници школског синдиката средње школе Техно Банда.

Елита оних који треба да су ухапшени и оних који хапсе на једном месту. А веровали или не, све се то дешава у месту (броду) „Србија“. Да је могао да се изабере симболичнији назив брод ресторана, није.

И док су се они окупили на месту где је све ошминкано, ружичато и информерисано, стварност Србије је била ту на неких стотинак метара од њих. Да ради расвета на винчанском кеју, могли би погледом кроз прозор видети оно на шта Србија данас личи- на контејнере препуних смећа….


П. С Симболичан догађај је виђен метафоричким погледом догађаја који је заиста одржан а његова реалност је сурова.

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо