ЛОПОВЛУК! Из државне касе фамилији и себи исплатио 18 милиона динара, поднета и кривична пријава! | Жиг Инфо

ЛОПОВЛУК! Из државне касе фамилији и себи исплатио 18 милиона динара, поднета и кривична пријава!

Сумњиво Председник савета Тефик Рамадановић месецима из државне касе исплаћивао позамашне суме новца члановима своје породице и комшијама, али и самом себи, наводи члан тог тела Витомир Михајловић

Председник Националног савета ромске националне мањине Тефик Рамадановић злоупотребом службеног положаја оштетио је државни буџет за око 18 милиона динара, тврди његов претходник и сада члан тог тела Витомир Михајловић.

Због милионске пљачке, како додаје, пре две седмице поднета је и кривична пријава против Рамадановића јер је без покрића новац савета пребацивао на лични рачун, али и на рачуне супруге, деце, фамилије, па и комшије.

Ружић обавештен

О овом случају обавештено и надлежно Министарство државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића.

– Чланови савета су дошли до документације која указује да је Рамадановић, поред 13,5 милиона динара, које је исплатио са рачуна савета на свој рачун и рачуне супруге Зумре, две ћерке Неђипе и Ђулизаре, зета Елезија Туркијана, рођака Недата Исмаиловића, присвојио још 4,5 милиона динара. И то тако што је са рачуна савета подизао новац у готовини, без правног основа и одлуке Извршног одбора, за пројекте који не постоје, седнице које нису одржане, путне трошкове жене Зумре, наводну регистрацију, иако савет нема ниједно возило – прича за Курир Михајловић.

Наводи да изводи из трезорског рачуна Националног савета показују да је Рамадановић сваког месеца откако је постао председник савета (септембар 2017-јул 2018) уплаћивао на рачуне својој фамилији огромне своте новца без покрића:

Кривична пријава

– Те особе, колико знам, нису ангажоване у савету. Немају никакве уговоре, па је питање по ком основу су могли да буду на платном списку. Управо због таквих злоупотреба и пљачкања буџета је 15. августа против Рамадановића поднета кривична пријава.

Претходно је 18 од 35 чланова тог савета донело одлуку о Рамадановићевој смени.

– Тада су поново изабрали мене за председника. Министар Ружић је требало да у року од 30 дана изврши ту промену у регистру. То, међутим, није урађено. Јуче су ме звали из министарства да ми уручи негативно решење. Нисам желео да га прихватим. Организоваћемо протесте испред министарства како бисмо му показали да се оглушио о демократску вољу већине чланова савета.

Министар Ружић јуче није одговарао на питања Курира у вези са овим случајем.

Рамадановић узвраћа
Све је легално исплаћено

Рамадановић одбацује све оптужбе Михајловића, свог претходника на месту председника Националног савета ромске националне мањине.

– Све су то неистине и лажи. Спреман сам свима да положим рачуне и да одговарам на суду. Припремио сам и изводе са финансијских картица о утрошеном новцу – каже за Курир Рамадановић.

На питање да ли је и по ком основу пребацивао новац савета на рачуне жене, ћерки, зета, фамилије, одговара да су они исплаћивани по уговору о делу. Не види ништа спорно у томе што су те особе повезане с њим.

Биљана Бојић    Курир

Коментари

Коментари


Препоручујемо