Majka i sestra Nikole Bojovića stigle u sudu | Жиг Инфо

Majka i sestra Nikole Bojovića stigle u sudu

Specijalni sud u Beogradu izreći će danas prvostepenu presudu petorici optuženih za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića, Nikole, 2013. godine u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi iste godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj reči sudu predložilo da Miloša Delibašića osudi na kaznu ne manju od 30 godina zatvora, jer ga tereti da je sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu koja je počinila ta ubistva.

Šaranović je prošle godine u februaru ubijen u Budvi ispred svoje kuće.

Istu kaznu tužilaštvo je predložilo za pripadnike grupe – Ratka Koljenšića i Slavišu Novakovića kojima se sudi u odsustvu jer su u bekstvu, kao i za Sašu Cvetanovića, dok je za Gorana Bojanića tražilo kaznu ne manju od četiri godine zatvora.

Prema optužnici, kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića označen je Cvetanović, kao pomagač – Koljenšić, a nagolodavac Šaranović.

Šaranović je, kako se sumnja, iz osvete naložio ubistvo Nikole, jer je smatrao da je po nalogu Luke Bojovića ubijen njegov brat Branislava u Beogradu.

Svi optuženi su negirali učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi i povezanost sa ubistvima, izuzev Miloša Vojinovića koji je priznao da je on ubio Vidakovića, kao da je bio član u kriminalnoj grupi i svedočio je protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina.

On je u julu prošle godine zaključio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sporazum o svedočenju u zamenu za nižu zatvorsku kaznu, odnosno od 10 i po godina zatvora, dok je za teško ubistvo, za koje je optužen predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a za zločinačko udruživanje do pet godina.

Motivi za ova dva ubistva su, kako se veruje, osveta za ranije ubistvo Šaranovićevog brata Branislava u Beogradu.

Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gde izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.

Koljenšić je u Crnoj Gori i brani se sa slobode.

Ta država vodi svoju istragu povodom ovih ubistava, pošto je odbila da Srbiji izruči njega i Šaranovića.

ALO! Izvor vesti

Коментари

Коментари

Препоручујемо

Vatreno ludilo

Požari ovog leta haraju po celom svetu. Gori Evropa, a vatrena stihija nije poštedela ni Crnogorsko primorje, ali ni Dalmaciju. Uzroci za ovu strahotu su ...