Мајсторе, има улаз: Овако се мора заустављати „Ласта“ на линији 351 Шумице-Дражањ | Жиг Инфо

Мајсторе, има улаз: Овако се мора заустављати „Ласта“ на линији 351 Шумице-Дражањ

Возач на линији 351 „Дражањ-Шумице“ умало је у суботу оставио без превоза путнике који су чекали на стајалишту „Пут за Заклопачу“ у смеру ка Београду

Често се дешава да аутобуси на линијама градског превоза у Београду не стају на сва стајалишта а то обично ураде када не виде да на њима има путника као и када нико не излази из превоза на одређеној станици. Због тога су грађани принуђени да машу возачима да би их зауставили и ушли у превоз.

Ово се најчешће дешава на линијама са троцифреном ознаком, међутим, неретко се ова ситуација може доживети и на другим линијама.

Управо тако се понео возач на линији 351, приватног превозника “Ласта” за Београд. Он је, како је на Јутјубу објавио Милош Смиљкић, умало оставио без превоза путнике који су чекали на стајалишту “Пут за Заклопачу” у смеру ка Београду.

Foto: Telegraf

Тек када су му путници махали, он је стао и то подаље од стајалишта, па су грађани трчали не би ли ушли у аутобус.

Смиљкић за Телеграф.рс каже да је морао ово да сними јер на тој станици аутобус никада не стаје иако уредно пише да треба.

– Увек дођем до пута и машем не би ли аутобус стао. Јутрос сам на исти начин зауставио аутобус али само на линији 354 – каже Смиљкић.

Foto: Telegraf

Овим поводом обратили смо се Саобраћајном предузећу “Ласта” са питањем да ли возачи имају право да прескачу стајалишта.

– Правилнику о раду посаде, посада возила у обавези је да за време вожње пријем и искрцавање путника и пртљага врши искључиво на станицама или стајалиштима по регистрованом реду вожње. Возач јесте у обавези да се заустави на сваком регистрованом стајалишту, према правилнику – дакле, не смеју се прескакати стајалишта – кажу за наш портал у “Ласти”.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ово се дешава и на линијама Градског-саобраћајног предузећа. Наши читаоци су приметили то и на линији 33, али и на 27, 302…

С тим у вези и у ГСП-у истичу да возачи морају да се зауставе на свакој предвиђеној станици.

– Саобраћајно особље у ЈКП ГСП “Београд” има обавезу да заустави возило на сваком званичном стајалишту на линији на којој обавља транспорт путника – речено нам је у ГСП-у.

Погледајте како су путници зауставили аутобус 351 Дражањ-Београд

 

Љ. Р./ љ.рациц@телеграф.рс

Коментари

Коментари


Препоручујемо