МЕШТАНИ ЗАКЛОПАЧЕ БЕСНИ!!! Остали без пута због теретњака! | Жиг Инфо

МЕШТАНИ ЗАКЛОПАЧЕ БЕСНИ!!! Остали без пута због теретњака!

Житељи грочанског насеља Заклопача последњих месеци имају нову ставку у буџету – одлазак код аутомеханичара. Јер, локални пут од Смедеревског пута до Врчина уништила су теретна возила која су превозила материјал за изградњу наплатне рампе Бубањ поток, па је свака вожња ризична по аутомобиле, па чак и аутобусе.

Иако на раскрсници ка Заклопачи стоји знак да је кретање забрањено за возила изнад 12 тона, овим путем „газили“ су и они од 50.

 Када се са Смедеревског пута возачи спусте на локални пут, потребна им је вештина да се одрже на коловозу. Пут који је попустио под теретом камиона, сада је у катастрофалном стању. Нераван, асфалтом пресвучен само с једне стране, док је с друге, огромно камење и прегиби који задају главобоље и најискуснијима. А ко остане на четири точка док стигне до одредишта, ипак мора код механичара.

– Одвајали смо од уста да бисмо купили ове аутомобиле, а сада не можемо да се скрпимо за мајстора – каже Живорад Радосављевић из Заклопаче. – Десна страна пута је потпуно потонула, па предњи трап на ауту свакодневно страда. Амортизери пропадају, изударана кола, споне и лагери на точковима се за кратко време излижу, па морамо да купујемо нове. Не знам колико сам новца до сада дао аутомеханичару.

Како је ово претежно воћарски крај, превозна средства неопходна су им у обављању свакодневних послова, а како су нам рекли, чак и трактором морају да возе 20 на сат.

– Сваког дана губим по 100 евра, јер ниједан камион неће да сиђе до моје хладњаче – револтиран је Слободан Грчић. – Морам своја кола да користим, па да онда на Смедеревском путу претоварујем. А већина нас овде живи од тога.

Саднице винове лозе прашњаве су, а прашина им улази и кроз затворене прозоре.

– Када изађемо из аутобуса, прашњави смо као да смо изашли из пустиње. А грожђе које је засађено поред пута бело је, па морамо да га очистимо пре него што продамо. Гушимо се од прашине.

АСФАЛТИРАЊЕ

Према речима мештана, овај пут асфалтиран је прошле године, а већ сада је поново на истом нивоу уређености као пре реконструкције. У радове је уложено око 20 милиона динара.

– Тада је пресвучен цео потез, а сада нема ни назнака да је тако нешто рађено – каже Радосављевић. – Чак ни када је пре 50 година овде био макадам, боље је било за вожњу него сада.

 

ДИЛБЕРОВИЋ: РЕШИЋЕМО ПРОБЛЕМ

Представницима Општине Гроцка у разговору са надлежнима из „Србија-путева“ обећано је да ће пут бити асфалтиран у догледно време.

– Тренутно се ради пројекат Заклопача-Врчин и надамо се да ће све ускоро бити сређено – каже Стефан Дилберовић, председник Скупштине општине Гроцка. – Овакво стање траје око пет месеци и свесни смо да је коловоз у лошем стању. Као представници грађана, радићемо на томе да убрзамо решавање овог проблема.

АУТОБУСИ СЕ СТАЛНО КВАРЕ

Због уништеног пута, како су рекли мештани, не прође дан да се не поквари бар по један аутобус градског превоза на линији 303.

– „Ласта“ је укинула неке своје линије, јер су им аутобуси страдали – каже један од мештана. – Дешава се и да деца закасне у школу, јер аутобус стане. Требало је да 15. августа буде обустављен јавни градски превоз, али смо се бунили, па ипак, није. Гусеница је поравнала пут, али то је само тренутно решење.

 

А. ВАСИЋ – М. СТАНОЈКОВИЋ, Новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо