Милановић: Ништа против Срба, све против београдске чаршије | Жиг Инфо

Милановић: Ништа против Срба, све против београдске чаршије

Председник хрватске Социјалдемократске партије (СДП) Зоран Милановић изјавио је данас да нема ништа против Срба већ против београдске „чаршије“

Председник хрватске Социјалдемократске партије (СДП) Зоран Милановић изјавио је данас да нема ништа против Срба већ против београдске „чаршије“.

Он је новинарима у Загребу рекао да када употребљава израз „чаршија“ говори о актуелној власти у Србији, а не против Срба.

„Постоји једна београдска чаршија која би хтела бити на пет страна света и због тога српски народ пати. Емисари и хушкачи из Београда нека иду даље“, рекао је Милановић пошто је у центру Загреба попио кафу с бившим председником Хрватске Стјепаном Месићем, такође кандидатом на листи СДП-ове Народне коалиције на предстојећим парламентарним изборима.Позивајући се на речи хрватског политичког лидера између два светска рата у Краљевини Југославији Стјепана Радића, Милановић је додао: „Ништа против Срба, све против чаршије“.

Упитан о последњим изјавама премијера Србије Александра Вучића да му је највећа увреда да су „шака јада“, Милановић је одговорио да може смислити и горе увреде и оценио да су увреде оно што је Вучић говорио 90-тих у Глини.

„Кад неком кажете да је шака јада, то кажете зато што глуми шаку. То нећете рећи некоме ко нема менталитет силника или покушаја силника. Ако је то најгора увреда и квалификација, ја могу смислити пуно горе увреде које његова чаршија и клика упућују нама“, нагласио је лидер СДП, пренео је портал Н1.

Он је поново позвао на укидање спорног закона којим се Србија прогласила надлежном за суђење за ратне злочине почиње на подручју целе бивше Југославије.

Бета/Новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК! Откривамо организовани криминал на подручју Гроцке од стране представника власти! (АУДИО) I део

Представници власти и јавних институција користе методе организованог криминала ради постизања својих циљева, али се њихове снаге заснивају на њиховом статусу формалних социјалних институција. Коментари ...