МОЖЕ ЈОЈ СЕ: ОЖЕНИЛА СИНА У МУЗЕЈУ У КОМЕ ЈЕ ДИРЕКТОРКА, а од њеног образложења ћете остати без текста! | Жиг Инфо

МОЖЕ ЈОЈ СЕ: ОЖЕНИЛА СИНА У МУЗЕЈУ У КОМЕ ЈЕ ДИРЕКТОРКА, а од њеног образложења ћете остати без текста!

etnografski-muyej-f

По суду директорке Етнографског музеја у Београду Мирјане Менковић, нема ништа чудно у томе „да младенци направе сет свадбених фотографија у Етнографском музеју“.

Можда то не би било толико чудно, да се за такав потез није определио баш њен син, а јавност је бурно реаговала на такав расплет догађаја.

Према речима директорке Менковић, сви младенци који желе да направе фотографску сесију у Етнографском музеју, то могу и да учине, јер се тако представљају и афирмишу највише вредности традиционалне културе српског народа. Додаје да је у европској музејској пракси често и изнајмљивање музејских простора за пословна и приватна дешавања.

„Тако је сасвим природно и мој син пожелео да направи сет венчаних фотографија у Етнографском музеју, а не „где му мама ради“. Важно је истаћи да је сет фотографија направљен у јуну прошле године, а да је само венчање, као и свадбено славље обављено у ресторану ‘Језеро’ на Ади“, изјавила је Мирјана Менковић.

Бивши министар културе и информисања Ивана Тасовац је рекао након што је ова вест процурила у јавност да је шокиран одлуком директорке Етнографског музеја да пусти свог сина и снају са гостима да се фотографишу поред музејских експоната, те да на такву одлуку нема нико право у Србији. Другим речима, Тсовац је скрену пажњу на то да нико не може да организује приватне забаве у музејском простору јер се тако урушава углед институције и читавог система.

Тасовац је том приликом изјавио и да би директорка Етнографског музеја требала да сноси последице за то.

Било како било, у Србији организовање приватних прослава и манифестација постаје тренд.

 

(Agencije, Blic, Novosti, Nova Borba)

Коментари

Коментари


Препоручујемо

(Фото Н. Неговановић)

ДА ЛИ ИЗВРШИТЕЉИ КРШЕ УСТАВ По члану 40 Устава Србије нико не сме без налога да вам уђе у стан!

Национална организација потрошача Србије (НОПС) сматра спорним то што приватни извршитељи имају законско право да без судског налога улазе у приватне станове грађана и пописују ...