МУКЕ СРПСКИХ ТУРИСТА У ГРЧКОЈ Лопови обијају аутомобиле, упадају у собе, краду новац… | Жиг Инфо

МУКЕ СРПСКИХ ТУРИСТА У ГРЧКОЈ Лопови обијају аутомобиле, упадају у собе, краду новац…

Крађа ствари, обијени аутомобили, поразбијана стакла на возилима, неке су од непријатности које српски туристи ових дана доживљавају у Грчкој.

Одређене „мете“ не постоје, нити места која се „типују“, али да непријатности има, сведоче и путници и њихове фотографије. На Фејсбук страници туристичке агенције „Никана травел“ освануло је упозорење за оне који планирају шопинг у Солуну, где је забележено неколико случајева обијања и проваљивања у аутомобиле.

Обијање аутомобила све учесталије

– Нашим гостима проваљен је аутомобил на „Икеином“ паркингу. Иако су се заџали свега сат времена, по изласку су затекли разбијен сувозачев прозор и испретуран ауто. Лопови су успели да отворе и гепек из којег су узели лаптоп – пише на овом сајту.

Наводи се и да је ово други случај у последњих десетак дана о обијању аутомобила српских туриста у Солуну.

– Прва крађа се догодила у самом центру града, у близини Универзитета, и мислили смо да је усамљен. Нажалост, изгледа да није. Обе крађе десиле су се усред белог дана – наводи Никана.гр.

Усред дана, само у месту Хања на Криту, породица из Србије доживела је исту непријатност: обијен аутомобил, узета четири кофера и два ранца. Аутомобил су оставили на јавном паркингу, који је два сата касније био разбијен без ичега у њему.

– Срећом, ранац са документима и новчаницима понели смо са собом. Полиција је брзо стигла и још брже у оближњем грму пронашла разбацане ствари и побацане кофере. Остали смо без „ајпеда“, „сони дслр камере“, „киндла“, електричног инхалатора – поделио је своје лоше искуство Александар Стошић из Београда.

Српски туристи су на друштвеним мрежама наводили и да је недавно било неколико случајева обијања аутомобила на паркингу плаже Оранж и један на Каридију на Тасосу.

– Мени су обили аутомобил на паркингу Платанитси бич у Ситонији, у два-три поподне пре непуних месец дана – поделио је своје искуство један српски туриста.

Крађе на спавању

Да је ситуација у Грчкој постала озбиљна, сведоче и нешто другачија искуства, од крађа из соба, али и са плаже.

– У Полихрону су покрадени наши гости у свом апартману за време спавања. Однето је доста пара и вредних техничких уређаја. Проваљено је у све апартамне у њиховом комплексу, али и у још неколико десетина кућа у истом месту и педесетак кућа у Ханиотију – пише на Фејсбук страници Никана.гр.

Било је и крађе на плажи Парадисо на Тасосу, где је проваљивано и у апартмане, а мета су најчешће они који се налазе у приземљу или високом приземљу.

– Ми нисмо једина породица која је покрадена у Полихрону. Најјезивије је то што су нам упали у току ноћи док смо сви спавали на спрату. Да не помињем да са нама има четворо деце и да су последице, осим крађе вредних ствари, могле бити још горе – гласи један од коментара туристкиње из Србије.

Савети за туристе

Вредне ствари чувати у хотелским сефовима и на рецепцији
Не остављати новац и геџете (камере, телефоне, лаптопове) у аутомобилима ни у апартманима
Затварајте врата балкона током ноћи
Не носите на плажу превише новца, и ствари не остављајте без надзора
Аутомобиле паркирајте на паркинзима који се чувају и плаћају, или близу улаза у тржне центре који су под видео надзором

Лана Гедошевић  Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо