На листи најсрећнијих држава света Србија заузела 4. место. ОТПОЗАДИ | Жиг Инфо

На листи најсрећнијих држава света Србија заузела 4. место. ОТПОЗАДИ

На листи која рангира земаље по томе колико су срећни њихови становници најбоље су пласиране државе из Јужне Америке, док се Србија налази на четвртом месту – али на листи најнесрећнијих земаља.

Анкета за процену светске среће, коју већ десет година спроводи агенција Галуп, показала је да су Парагвајци најсрећнији људи на свету.

Листа земаља са највећим индексом среће

На дну скале, у друштву Судана, Туниса и Бангладеша, нашла се Србија која се налази на четвртом месту листе поређане по најнижем индексу среће.

Најнесрећнији људи на свету живе у овим државама

Ово традиционално истраживање је открило још један занимљи податак – на листи најсрећнијих људи на свету првих десет места заузимају државе из Јужне Америке.

Извештај о светској срећи је направљен на основу података добијених анкетирањем 153.000 људи из 148 држава који су изразили задовољство или незадовољство својим животом.

Сваки анкетирани становник је одговорио на неколико наизглед обичних питања која заправо много откривају. Ствари које су људе из Галупа највише занимале биле су: да ли се осећате уморно, да ли сте поштовани или омаловажавани, да ли се смејете гласно или тихо, као и колико пута сте се јуче насмејали.

Ово истраживање већ годинама показује да становници богатих земаља нису најсрећнији људи на свету

И. Дружијанић   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо