НАДЖИВЕО 25 ЉУДИ КОЈИ СУ МУ БИЛИ НА „САХРАНИ“, ПА И ЛЕКАРА Крагујевчанин тврди да је победио рак помоћу ДВА НАПИТКА | Жиг Инфо

НАДЖИВЕО 25 ЉУДИ КОЈИ СУ МУ БИЛИ НА „САХРАНИ“, ПА И ЛЕКАРА Крагујевчанин тврди да је победио рак помоћу ДВА НАПИТКА

Када су Драгиши Миливојевићу 1995. године лекари саопштили да има рак грла и да му је остало свега три месеца живота, нико није могао ни да наслути какав ће епилог имати његова драматична животна прича.

Драгиша, родом из Јовановца код Крагујевца, познатији као Дракче Коњар, одлучио је да све предузме не би ли нашао спас за себе и одмах је отисао у београдски Ургентни центар.

– Лекар, који је родом из Крагујевца, тада ми је рекао: „Могу да те спасем, али морам да ти извадим и грло и гласне жице“ – прича Драгиша за „Блиц“, чији се говор сада јасно чује само преко медицинског апарата, који се користи за такве ситуације.

Dragiša Milivojević

Одмах после операције, овај храбро човек одлучује да и даље учествује на тркама коњских запрега. Одлучио је и да више не пије воду, већ само пиво и козје млеко, а сада сматра да су му те одлуке спасле живот. И дан-данас, како каже, ради „пуном паром“.

Сада се присећа како је изгледало то када је „правио своју сахрану“ у легендарној крагујевачкој кафани „Библиотека код Милутина“.

– Највише смо волели да се скупљамо у „Библиотеци“ па сам одлучио да свој „испраћај“ баш ту и направим. Позвао сам своје другаре, њих двадесет и петоро, и док смо седели, јели и пили, ја сам им испричао која ме је мука спопала – каже Дракче.

Данас, не само што је Дракче Коњар победио ту опаку болест, већ је после 23 године од тог догађаја једини преживели од свих двадесет и петоро тада присутних.

Умро је чак и од Дракчета 15 година млађи доктор, који му је те далеке 1995. године дијагностификовао рак и саопштио да има још највише три месеца живота.

Небојша Раус    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ГРОЧАНКА И ТРГОВЦИ ОРУЖЈЕМ! Спонзор скулптуре у Гроцкој и фирма чија је основна делатност производња ракетног горива и ракетних мотора

Скулптура „Грочанка“,  свечано је откривена , 26. јула у центру Грочанске чаршије и како су изјавили из Инфо службе, представљаће симбол Гроцке. Коментари Коментари