НАЈПОТРЕСНИЈА ПРИЧА У СРБИЈИ: Поклањамо бебу јер немамо чиме да је хранимо! | Жиг Инфо

НАЈПОТРЕСНИЈА ПРИЧА У СРБИЈИ: Поклањамо бебу јер немамо чиме да је хранимо!

– Немамо ни за млеко, ни за хлеб. Зато морамо да урадимо оно што је најтеже за сваког родитеља, али боље и то него да умре од глади и хладноће – каже Драган Николин, очајни отац који због беде мора да поклони бебу коју његова супруга треба да роди овог месеца

Драган Николин (45) и његова невенчана супруга Жана Међа (32), живе у општини Житиште, у месту Итебеј, и због веома лоше финансијске ситуације су принуђени да се одрекну бебе која ускоро треба да се роди. Наиме, Жана је у деветом месецу трудноће, али нема услова за издржавање, па ће бебу “поклонити” сваком ко је спреман да је воли и брине о њој као о свом рођеном детету.

Они имају још двоје деце, Драгану (4) и Драгана (5) који нон стоп понављају да су гладни, а њихови немоћни родитељи су немоћни, јер немају новца за храну. Они су пешке по великој хладноћи дошли до Београда.

– Баш је хладно, кренули смо пешке из Зрењанина, али успут смо стајали да се одморимо и угрејемо. А да нас питате где смо кренули, не бих знам да вам кажем. Да роваримо по контејнерима, да тражимо преноћиште, да просимо, да идемо пред Владу? Где ћемо и шта ћемо животе? Сад ће и беба да се роди, и уместо да се веселимо, размишљамо шта ћемо јој дати да једе. Немамо ни за млеко. Зато морамо да урадимо оно што је најтеже за сваког родитеља, али боље је и то него да умре од глади и хладноће – каже Драган.

Жана објашњава да је последњи оброк дала синоћ, то је био јогурт који је нашла на улици.

– У близини објекта у којем живимо налазе се гробље и депонија. Ту сам нашла душек на којем спавамо. Живимо без воде, струје, грејања, тако је већ четири године, откада нам се кућа срушила у близини канала. Била је трошна, а влага је учинила своје – каже несрећна мајка.

Телеграф.рс

Коментари

Коментари


Препоручујемо