Након САМО 19 кубика овај ФИЛТЕР у Болечу изгледа овако (ФОТО) | Жиг Инфо

Након САМО 19 кубика овај ФИЛТЕР у Болечу изгледа овако (ФОТО)

У задњој декади јуна 2017. године,  насеља Болеч и део насеља Ритопек су искључени са водоводне мреже због тестирања болечког водоводног система који треба да буде прикачен на мрежу Београдског водовода.

Убрзо затим, ова насеља су и прикључена на мрежу Београдског водовода. Како кажу мештани, побољшање у водоснабдевању од тада је и више него очигледно. Рестрикције воде су престале а примећен је и већи притисак у  цевоводу. Међутим, како кажу мештани, од самог увођења са овог водовода, сам квалитет воде им је јако сумњив.

На релацији грађани- институције стална је расправа. Док је Болечанима вода сумњива,  из БВК-а кажу, да се понекад догоди да је вода на славинама потрошача замућена. Како кажу, ова појава је карактеристична за период после отклањања кварова на мрежи.  Систематску (редовну) контролу квалитета воде за пиће у Београду, како кажу,  врше лабораторије Београдског водовода и Градског завода за јавно здравље Београд.

Ипак, Болечани не верују институцијама те су решили да додатно филтрирају воду, као и да је хлоришу и додају конзервансе како би је свели на какву такву исправност.

Један од мештанина Болеча поставио је филтер, мензуре и спојке и након само 19. кубука протока добио је следеће резултате:

Тек када истрошени филтер упоредимо са новим, схватимо његову „зачепљеност“…

Иначе, овакав систем „филтрирања (5 микрона) воде кошта око 3 500 динара. Филтери могу да се након запрљаности оперу, али се препоручују да се замене новим.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Нема пакетића без неколико „црвених“

Богата понуда у продавницама играчака. Актуелни „Фрозен“ и „Маша и медвед“ ПРЕДНОВОГОДИШЊЕ лудило дрма Београђане. Због великих гужви многе радње, супермаркети и тржни центри су ...