НАКОН ЖАЛБЕ ШАБИЋУ ОДГОВОРИЛИ Ево колико су „Пијаце“ у Гроцкој зарадиле од наплате паркинга! | Жиг Инфо

НАКОН ЖАЛБЕ ШАБИЋУ ОДГОВОРИЛИ Ево колико су „Пијаце“ у Гроцкој зарадиле од наплате паркинга!

У току овогодишњих Грочанских свечаности, ЈП. „Пијаце и зеленило Гроцка“, наплаћивало је паркинг на готово свим могућим површинама.

Наплата по цени од 200 динара, вршена је чак и на зеленим површинама, иако по неким Законима паркирање на зеленим површинама је забрањено. Како би утврдили ко је дао сагласност за наплату паркинга, као и који је укупан износ зараде, још почетком августа 2016. године послат је допис овом предузећу.

Међутим, два дана након предатог дописа из Пијаца нам, од нашег инсајдера, стиже информација да они неће одговорити на допис и да им је то изричито речено из ГО Гроцка. Иначе, упоредо са тим дописом послат је допис и Управи ГО Гроцка о достављању података о потрошеном новцу за Грочанске свечаности 2016. године. На одговор из Пијаца, као и из Управе ГО Гроцка није одговорено у законском року, а информације које смо добијали биле су да нећемо нио добити. Након пробијања Законског рока, упућена је жалба Поверенику за информације од јавног значаја због ћутања управе. Тек након што је реаговано из канцеларије Повереника, одлучено је да се одговори на оба дописа.

Тако је стигао и допис из ЈП „Зеленило и пијаце Гроцка“ у којем се они прво, наводно, извињавају што је дошло до пропуста. А пропуст је настао, према њиховим речима, због службеника задуженог за развођење поште?! Иначе, допис и није послат поштом, већ је он предат и оверен поред директорове канцеларије у овом предузећу!

Према одговору из Пијаца, они су Одлуком ГО Гроцка наплаћивали паркинг (број одлуке није унет) а од продаје карата се приходовало 281 000 динара.

Подсетимо се, општински челници су у пар наврата на више медија говорили о томе да су овогодишње Грочанске свечаности најпосећиније икада. За поједине концерте се наводило да их је посетило и до 20 000 људи. Међутим, ако приход Пијаца у Гроцкој поделимо са ценом карте, за све дане трајања Грочанских свечаности ове године, паркинг је наплаћен за 1 409  аутомобила.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо