НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ У СРБИЈИ! СТИЖУ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ! | Жиг Инфо

НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ У СРБИЈИ! СТИЖУ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ!

На подручју Србије данас се може очекивати локална појава временских непогода са обилним пљусковима, грмљавином и градом, упозорио је РХМЗ.

Како се наводи у саопштењу, данас ће бити претезно облачно и свеже, местимично киша, пљускови и грмљавина. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни.

Најнижа температура од 10 до 15, највиса од 17 до 21 степен. И у Београду променљиво облачно и свеже са краткотрајном кишом или пљуском са грмљавином.

 

Према карти објављеној на сајту РХМЗ, западни делови наше замље бићи најугроженији, а цело то подручје обележено је наранџастом бојом, која после црвене представља највећу опасност кад је реч о времену.

„Време је опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе“, наводи се у објашњењу за ову врсту опасности.

Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура 13, највиса 19 степени.

До недеље променљиво облачно и свеже, местимично киша, пљускови и грмљавина, у недељу на северу и западну разведравање и топлије.

У првој половини наредне седмице сунчано и топло, затим ретка појава послеподневних пљускова.

ИЗВОР: КУРИР

Коментари

Коментари


Препоручујемо