НАРКО ТАТА, ЋЕРКА И ЊЕН ДЕЧКО Кували екстази у шупи, а крили се иза НЕВЕРОВАТНОГ ПАРАВАНА | Жиг Инфо

НАРКО ТАТА, ЋЕРКА И ЊЕН ДЕЧКО Кували екстази у шупи, а крили се иза НЕВЕРОВАТНОГ ПАРАВАНА

У производњу екстазија, због чега су у недељу ухапшени Ненад Станковић и његова ћерка Тијана, укључен је и Тијанин дечко Александар Мандић, у чијој кући се налазила лабораторија.

У највећој полицијској заплени наркотика у последњих шест година откривена је читава лабораторија за производњу синтетичке дроге екстази. Припадници СБПОК-а су више од годину дана пратили нарко-банду коју је предводио Ненад Станковић (46), заједно са ћерком, њеним дечком и још двојицом дилера ове синтетичке дроге.

Станковић је одраније познат полицији, а због проблема са наркотицима, како сазнаје “Блиц”, у Аустралији је служио вишегодишњу затворску казну. Када се вратио у Србију, у свој посао је увукао и ћерку Тијану Станковић (24), као и њеног дечка Александра Мандића (30) у чијој шупи је лабораторија и била смештена.

Aleksandar Mandić  se bavio proizvodnjom sveća, ali su na Tijanin predlog opremu za proizvodnju ekstazija prebacili u šupu pored njegove kuće

Александар Мандић се бавио производњом свећа, али су на Тијанин предлог опрему за производњу екстазија пребацили у шупу поред његове куће

Према незваничним информацијама, Тијана и Александар су одраније у вези, коју су накратко прекинули. Након помирења, Ненад и Тијана су убедили Александра да у просторије своје породичне куће пребаце машинерију за производњу ове синтетичке дроге, коју су на сваких неколико месеци селили на различите локације.

То је урађено на Ђурђевдан, 6. маја.

– Александар је живео са мајком и бавио се производњом свећа. Након помирења са Тијаном, на њену и Ненадову иницијативу, опрему за производњу екстазија су пребацили у шупу поред његове куће, у којој је производио свеће, јер су у том тренутку оценили то као адекватан параван – рекао је за „Блиц” извор близак истрази.

Пребацивање је организовано током ноћи, а како се не би посумњало да се у овој кући производи дрога, екстази се кувао док је Александар испред шупе топио восак за свеће.

Како је „Блиц” незванично сазнао, Александар је раније био привођен због више различитих преступа, међутим, против њега никада није покренут нити један кривични поступак, нити је заведен у полицијској архиви.

Kafić u Resniku gde su se okupljali dileri ekstazija

Кафић у Реснику где су се окупљали дилери екстазија

У оквиру лабораторије која је била смештена у његовој шупи била је мешалица, апаратура за припрему смесе, машина за таблетирање, као и остала опрема неопходна за прављење екстазија. Поред опреме, у лабораторији је заплењено чак 96.000 таблета укупне тежине 41 килограм, спремних за дистрибуцију, као и 10 килограма смесе спремне за таблетирање и чак 80 килограма микрокристалне целулозе која је основни састојак ове дроге. Поред тога, пронађено је и 840 грама марихуане.

Nenad Stanković voli lagodan život

Ненад Станковић воли лагодан живот

Уз Станковића, његову ћерку Тијану и њеног дечка Александра, у полицијској акцији ухапшени су и Маријо Црнковић (35) као и Саво Панић (30) у тренутку када су куповали екстази. За њих се сумња да су дрогу купљену од Станковића дистрибуирали у околини Суботице, као и по остатку Војводине.

Свима им је одређено полицијско задржавање до 48 сати. Након тога ће уз кривичну пријаву за организовани криминал бити изведени пред Више тужилаштво у Београду.

Кум са Ђанијем

Ненад Станковић Чоки, организатор криминалне групе која се у Реснику бавила лабораторијском производњом екстазија, кум је познатом певачу Радиши Трајковићу Ђанију. На кумовске везе са Ђанијем, Станковић је очигледно јако поносан, на шта указују бројне заједничке фотографије које је објављивао на фејсбук профилу.

Пријатељ је и са старлетом Нином Прљом, која је хапшена јер је покушала да шверцује кокаин у Дубаи.

Душан Ивковић   Блиц

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо