Наш најпознатији ГЕНЕТИЧАР има научни Х индекс 60, највиши на свету, као и 150 објављених радова, али ни то није довољно да постане члан САНУ! | Жиг Инфо

Наш најпознатији ГЕНЕТИЧАР има научни Х индекс 60, највиши на свету, као и 150 објављених радова, али ни то није довољно да постане члан САНУ!

Наш најпознатији генетичар светског реномеа др Миодраг Стојковић написао је на свом Твитер профилу информације које су шокирале све његове пратиоце, али и ширу јавност.

Наиме, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ у Београду и Гугл сколар, претраживач научних радова, израчунали су да генетичар Миодраг Стојковић једини у нашој земљи има научни Х 60 индекс.

 

 

Подсећамо, овај генетичар светског гласа после дугогодишњег истраживачког рада у најпрестижнијм универзитетским клиникама и лабораторијама живи и ради у Лесковцу, где је са супругом Петром отворио Специјалну болницу за лечење стерилитета – СПЕБО.

Објавио је близу 140 радова у престижним европским, америчким, кинеским и индијским часописима у области биологије матичних ћелија и ембриологије. Његове радове цитирали су други научници чак 93.000 пута.

За оне који не знају, Х-индекс служи као мерило успешности научника, уједно вреднујући број објављених радова и број цитата тих радова у свету науке. Према наводима из САНУ, индекс Х 20 означава успешног, Х 40 изузетног научника, а Х 60 и више јединственог научника.

(еспресо)

 

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо