НАСТАВЉАЈУ ТРАДИЦИЈУ Грађани Винче и ове године организују пливање за Часни крст | Жиг Инфо

НАСТАВЉАЈУ ТРАДИЦИЈУ Грађани Винче и ове године организују пливање за Часни крст

2014.године, за Богојављење је по први пут у Винчи одржано пливање за Часни крст.

Затим је пливање одржано и 2015. и 2016.године, док прошле године није било одржано, због временских услова који су погодили Србију.

Традиција се наставља, и ове године 19. јануара млади пливачи ће се наћи на дунавском кеју у Винчи, и у такмичарском духу, а уз Божију помоћ, запливати према крсту.

Света Литургија почиње у 09:00 часова у Храму Св. Апостола Петра и Павла у Винчи, а након тога у 10:30 кренуће Литија према Дунаву, где у 12 часова почиње пливање за Часни крст.

У организацији СПЦ-а и црквене општине Винча, као и организационог одбора, за ово Богојављење су се првих 33 момака јавило у рекордном року од само неколико сати.

Организатори су овом приликом позвали све мештане Винче и околних насеља да дођу и подрже ову духовну манифестацију, која ће бити пропраћена богатим културно-уметничким програмом.

Иначе, интересантно је да ова манифестација у Винчи се од самог настанка финансира и организује од самих мештана овог насеља.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Peconi štiti Rutovića?!

Kako „Alo!“ saznaje, Peconi je 22. marta ove godine svojim telom zaklonio kameru koja je direktno snimala vatreni obračun, zbog čega stručnjaci na osnovu ispaljenih ...