НАТАША ЈЕ ИЗАШЛА ИЗ КУЋЕ, И НИКАД СЕ НИЈЕ ВРАТИЛА Мистериозни нестанак девојке из Шамца открива тужну причу о ПОРОДИЧНОМ НАСИЉУ | Жиг Инфо

НАТАША ЈЕ ИЗАШЛА ИЗ КУЋЕ, И НИКАД СЕ НИЈЕ ВРАТИЛА Мистериозни нестанак девојке из Шамца открива тужну причу о ПОРОДИЧНОМ НАСИЉУ

Наташа Пупчевић (20) из Шамца која је 25. фебруара нестала из своје куће у том граду, била је дугогодишња жртва породичног насиља, открива “ЕуроБлиц”.

Наташа Пупчевић

Пупчевићева ни после 15 дана од нестанка није пронађена, а полиција и породица немају нових информација о томе шта се десило са њом.

Како сазнаје „Еуроблиц“ из добро обавештених извора, Наташа је заједно са мајком и сестром више година трпела насиља њиховог оца, што је све и пријављивано полицији.

Мештани Шамца, које је шокирао овај случај, као главног кривца за трауму коју је проживљавала несретна девојка оптужују Центар за социјални рад из тог града, који је био надлежан за овај случај.

– Ова породица је због оца насилника прошле године смештена у сигурну кућу на подручју Модриче, али су се тамо задржали само девет дана. На инсистирање Центра за социјални рад Шамац, оне су отпуштене и поново враћене у кућу насилника – истакао је наш извор.

Према његовим речима Центар за социјални рад за жртве насиља плаћа смештај у сигурној кући и они доносе одлуку о томе колико ће се неко у њој задржати. Стручне раднице у сигурној кући Удружења грађана “Будућност” у којој је боравила породица Пупчевић, биле су против тога да оне тако рано буду враћене кући.

– Жртве у сигурној кући могу провести и до годину дана, међутим овај Центар је донео одлуку да се оне после само десетак дана пусте кући. Стручни радници овог удружења су утврдиле да Наташа има трауме, које тада још нису биле стабилизоване и да не сме да се врати под исти кров са оцем насилником – рекао је наш саговорник.

Међутим, све је то игнорисано и ова породица се вратила кући.

Према причама мештана Шамца и кобно вече када је девојка нестала, опет се десило насиље у породици Пупчевић.

– Чуо сам да је и то вече отац направио инцидент у кући и да је Наташа само истрчала из куће, те са собом није понели ни мобилни телефон. Данима су је тражили полицајци и грађани, али није било никаквог трага о њој. Нажалост, постоје сумње да је дигла руку на себе и то нас све боли, јер је Наташа била жртва система и нестручних људи – испричао је један од мештана.

По друштвеним мрежама појавиле су се бројне информације о Наташи, између осталог и да се удала и побегла у други град. Међутим, у овој породици су рекли да и даље немају никакве информације и да их боли то што људи пишу разне лажи по “Фејсбуку”.

Подсетимо, Наташа је 25. фебруара око 22.30 часова изашла из куће и више се није вратила. На себи је имала маслинасто зелене панталоне, смеђе глежњарице и дужу беж јакну. По пријави нестанка полиција је обавестила све полицијске станице у близини, Граничну полицију БиХ, као и локална риболовачка друштва, али нису пронашли никакве трагове о девојци.

Без изјаве из ЦСР Шамац

У Центру за социјални рад Шамац јуче нисмо успели добити изјаву о томе због чега су само после девет дана наредили да Наташа Пупчевић са мајком и сестром буде пуштена из сигурне куће. Као ни да ли су радници овог Центра после тога посећивали ову породицу, јер је било познато да се у њој десило породично насиље.

У овом Центру су нам само кратко рекли да се директор налази на службеном путу до идуће седмице и да нико сем њега не може давати изјаве.

Горан Обрадовић    Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо