НЕ ПРЕДАЈЕ СЕ Ради 16 сати да прехрани децу | Жиг Инфо

НЕ ПРЕДАЈЕ СЕ Ради 16 сати да прехрани децу

Његова фотографија је потресла Србију. Он је отац двоје деце, од којих је једно тешко болесно. Ради 16 сати дневно и два посла да би прехранио породицу.

Слика која је потресла Србију: Пре подне ради на мешалици, а после подне има други посао
Прича о човеку који је од умора клонуо над џаковима цемента, узимајући кратак предах од напорног посла, проширила се јуче интернетом.

– Посматрао сам га дуго са прозора. Урадио је посао и искористио минут до новог(…) Он ради два посла. Пре подне је на мешалици, а по подне иде на други посао. Мора да заради за супругу и двоје деце. Она је 24 сата дневно са синовима. Један од њих има церебралну парализу и мајка му је константно потребна – написао је Александар Чупић на порталу еВршац.рс.

Несхваћени и остављени као неко ко “није имао среће, ови наши суграђани, боре се како знају и умеју. За новине нису желели да говоре кад им је „Блиц“ јуче понудио.

– Људи и породице попут ових не траже једнократну помоћ, већ да држава промени однос према родитељима тешко болесне деце. Траже третман достојан човека и достојан породице – каже Чупић.

Зато посланици Скупштине Србије треба да донесу нов закон о социјалној помоћи породици, који би изједначио статус родитеља деце са инвалидитетом са статусом неговатеља.

Све што треба да ураде у Министарству рада јесте да извуку из фиоке иницијативу коју тамо затурену држе две године, а испод које је 60.000 потписа. Да у Србији буде мање патње и да он може да се одмори.

Светлана Палић    Блиц

Коментари

Коментари

Препоручујемо

ПРЕДИЗБОРНА БРУКА Име једног председничког кандидата исписивали по пешачким прелазима и тротоарима

Лепили су плакате по бандерама, аутобуским стајалиштима, на улазима у зграде и на хиљаде других места, али су активисти једног председничког кандидата баш претерали. Коментари ...