НЕМА ПОВЕЋАНЕ РАДИОАКТИВНОСТИ ЗБОГ ПОЖАРА НА ДЕПОНИЈИ У ВИНЧИ | Жиг Инфо

НЕМА ПОВЕЋАНЕ РАДИОАКТИВНОСТИ ЗБОГ ПОЖАРА НА ДЕПОНИЈИ У ВИНЧИ

Две трећине жаришта на депонији у Винчи је затрпано, очекује се да пожар ускоро буде потпуно локализован и нема повећања радиокативности у ваздуху, рекао је заменик градоначелника Андреја Младеновић гостујући на РТВ Студио Б.

Он је нагласио да Градски завод за јавно здравље (ГЗЗЈЗ), на основу одлуке Градског штаба за ванредне ситуације, дневно извештава о квалитету ваздуха и мери више од 200 једињења у ваздуху.

– Завод врши мерења на 24 локације, а ми смо због жалби грађана који живе у близини депоније, тражили да се мери и на још четири локације. Сви ти извештаји говоре да нема додатних загађења и концентрација преко граничних вредности. Депонија у Винчи налази се на великој површини, деценијама се тамо таложило смеће и овакве ризике смо имали и раније. Жаришта су се појавила на неколико места и само гашење је морало да траје дуже – рекао је Младеновић.

Он је додао да нема разлога за паником јер треба веровати Градском заводу за јавно здравље, који је реномирана установа и добро ради свој посао.

ИЗВОР: БЛИЦ

Коментари

Коментари


Препоручујемо