НЕМА ВИШЕ СТРАХА Народ се полако али сигурно ослобађа од страха као резултат почињу први порази СНС-а | Жиг Инфо

НЕМА ВИШЕ СТРАХА Народ се полако али сигурно ослобађа од страха као резултат почињу први порази СНС-а

Поред пораза у граду Зајечару, СНС је изгубио ноћас изборе и за Савете Месних заједница у Сечњу, Јаши Томић као и Челареву.

У Челареву су успели добити 4 (2 СНС, 2 СПС) мандата од 11, захваљујући, пре свега, студентским протестима, те се народ се полако али сигурно ослобађа од страха као резултат почињу први порази СНС-а.

Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка и координатор СНС-а Милош Егић су јуче уз роштиљ са 50 чланова странке из Бачке Паланке почели да славе изборни пораз, убеђени у победу. Победу је, као и до сада, требала да осигура комбинација куповине гласова и страха.

Носилац листе у Челареву и како се сумња, главни финансијер куповине гласова на изборима је Џими Станић, потом Драган Лукић који дели расаду парадајза и Курдачина за којрг се не зна у којој је партији,а надимак Курдачина му је дао лично Бранислав Шушница.

Шушница је, како се основано сумња, разрадио систем куповине гласова на председничким изборима. Постоје докази где су Бабе, деде и националне мањине добијали по 3000 динара код Симеле и Каблета у кафани, као и у више дворишта, као што је на пример у улици Браће Новаков где је, сумња се, купљено преко 400 гласова.

Цена се у току изборног дана кретала у распону од 800 до 5000 динара. Свако село у општини је имало место за исплату новца за глас и сва сумњива места су сликана и објављена на Фејсбуку, али за сада је све протекло без реакције локалне полиције.

Изразито се сумња да је један од стручњака за КУПОВИНУ ГЛАСОВА Јово Рупа. Према направљеним фотографијама, он са неколико комбија развози бираче, а сумња се и да их плаца их из општинског црног фонда СНС-а.

Вероватно из тог разлога Бранислав Шушница мора свака два месеца да прави ребаланс општинског буџета. Поред новца и расаде на овим изборима су се делиле и руде саламе „Матијевић“, пакети са храном, потом дрва као и купони за куповину у продавницама АД „Подунавље“.

Поред свега наведеног постоји и изразита сумња, да је Марић делио новац за одлазак на митинг напредњака 1000 динара, а новац му је дао један предузетник што прави зграде. Такође постоји и сумња да је С.Карановић учество у исплатама новца из СПО-а. Према нашим сазнањима, следе кривичне пријаве.

 

За Жиг Инфо:

Арпад Нађ

Коментари

Коментари


Препоручујемо