НЕВЕРОВАТНО КОЛИКО ЈОЈ ДОБРО ИДЕ Ова фирма у Гроцкој зарађује милионе! | Жиг Инфо

НЕВЕРОВАТНО КОЛИКО ЈОЈ ДОБРО ИДЕ Ова фирма у Гроцкој зарађује милионе!

“ДТ Градитељ” је предузеће које је основано 1.12.2014. године на адреси 27. марта 37, а већ 5.12. 2014. адреса овог предузећа је промењена и оно се сели у улици Књегиње Зорке 11а, спрат 2, стан 3 на врачару.

Подсетимо се, Жиг Инфо је у октобру и новембру 2015. године истраживао о предузећу које извлачи милионе из Гроцке, тачније „ДТ Градитељ”-у који  је у том времену само од ГО Гроцка “обављало” послове у висини од око 20 000 000 (двaдесет милиона) динара. Притом су за исту делатност плаћани по више пута, само од различитих јавних предузећа у Гроцкој.

(КАКО ЈЕ ДТ ГРАДИТЕЉ УГОВОРИО СА ГО ГРОЦКА ПОСЛОВЕ – ОВДЕ)

Званични подаци Aгенције за привредне регистре, према тадашњем истраживању,  говоре да је власник ДТ „Градитељ“ Катарина Јелић. Међутим на официјални телефон фирме јављао се Милорад Шешлија- књиговођа, бивши болечки радикал. Шешлија за конкретне договоре усмеравао је на Дејана Тешића радника ЈП „Дирекција за изградњу општине Гроцка“. Тешић је био  и члан УО Дирекције 2012-те.

Према тадашњим подацима Републичког геодетског Завода, на листи непокретности за овај објекат односно стан, писало да је у току захтев за укњижбу који још није решен. Према информацијама Жиг Инфа, тај захтев за укњижбу новог власника гласио је на Јелену Стаменовић (рођену Симоновић).

Ко је Јелена Стаменовић

Јелена Стаменовић, рођена Симоновић је ћерка Драгољуба Симоновића, бившег бахатог директора Железница Србије, председника ОО СНС-а , а од јула 2016. и председника Гроцке. Иначе, у околини стана на којем је регистрован „ДТ Градитељ“ Симоновић је виђан како џогира. Жиг Инфо је дошао до сведока који нам је потврдио да је у том крају виђао Симоновића често.

Поново 45 000 евра!

Предузеће ДТ „Градитељ“ је преко ЈП „Дирекције за изградњу општине Гроцка“  и у току ове године добило више вредних послова. У Августу месецу 2016. добило је најмање два у вредности од 45 00 евра!.

Наиме, према документацији која је објављена на сајту Дирекције Гроцке, ДТ „Градитељ“ је добио посао „Уређење канала за одвод атмосферских вода на територији општине Гроцка“ у износу од 3.163.400,00 динара без ПДВ-а (око 30 000 евра)!

 

 

Затим „Градитељ“ добија посао у висини 689.240,00 динара без ПДВ-а, који је према приказаној документацији Дирекције нејасан, односно не зна се за шта је ово предузеће добило новац. Наиме, према објављеном „Закључку о додели уговора 1211“ пише да се за „Чишћење паркова и зелених јавних површина на територији општине Гроцка“ посао додељује ДТ „Градитељу“ да би се затим у образложењу закључка уговора споменуо сасвим други посао, односно „Потрошни материјал за јавну расвету. Оба посла се воде под истим бројем.


Из ЈП „Дирекција за изградњу Гроцка“ данас није имао ко да нам објасни односно образложи овај уговор у којем се наводе два различита посла под истим бројем јавне набавке. Директорка и правница су на одмору док је трећи, који је можда могао да одговори, био одсутан.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо