НИНОСЛАВ И ЂОРЂЕ СУ НАЈЛУЂИ МОМЦИ У СРБИЈИ: Данас крећу у Монголију у 28 ГОДИНА СТАРОМ ЈУГИЋУ! (ВИДЕО) | Жиг Инфо

НИНОСЛАВ И ЂОРЂЕ СУ НАЈЛУЂИ МОМЦИ У СРБИЈИ: Данас крећу у Монголију у 28 ГОДИНА СТАРОМ ЈУГИЋУ! (ВИДЕО)

Нинослав Трајковић и Ђорђе Илчешин (23) из Бечеја данас крећу на двомесечни пут дужине 20.000 километара како би учествовали на хуманитарном „Монго релију“

Нинослав Трајковић и Ђорђе Илчешин (23) из Бечеја данас крећу на двомесечни пут дужине 20.000 километара како би учествовали на хуманитарном „Монго релију“.

Посебну пажњу јавности привукли су због тога што на овај далеки пут крећу ни мање ни више него југићем који је од обојице возача старији чак пет година, што им представља додатни изазов у освајању знања о другим народима и културама.

На ово необично путовање крећу са циљем да помогну Прихватилишту за напуштене животиње у Бечеју, где су радили као волонтери, како је и настала ова идеја.

– Постоји трка „Монго рели“ која се одржава средином јула и број учесника стално расте. Део новца се даје за котизацију, а део иде у хуманитарне сврхе. Ђорђе и ја смо најбољи другари, а обојица смо и авантуристи, желимо да путујемо. Желимо авантуру у југићу. Радимо ово у хуманитарне сврхе и како бисмо пробудили свест других о бризи за животње – каже Нинослав.

Трајковић и Илчешин су најбољи пријатељи од детињства и један за другог кажу да нема бољег друштва током несвакашњег подухвата за који се припремају.

 

Еспресо.рс / МојБечеј.рс / Вестионлине

Коментари

Коментари


Препоручујемо