ОБНОВА ТЕК У НАЈАВИ На школи у Бегаљици се још не изводе радови (ФОТО И ВИДЕО) | Жиг Инфо

ОБНОВА ТЕК У НАЈАВИ На школи у Бегаљици се још не изводе радови (ФОТО И ВИДЕО)

ОШ “Иво Лола Рибар“ у Бегаљици горела је 23. априла ове године, када је уништено око 500 квадрата, кров и последњи спрат, а срећом никога није било унутра.

Међутим, како пиш београдски лист „Блиц“  радови у ОШ „Иво Лола Рибар“ у Бегаљици, тек су у најави.

– У току је набавка техничке документације за озакоњење објекта, кроз коју ће бити обухваћени сви неопходни радови на реконструкцији, адаптацији и санацији објекта. Тек по њеном прибављању, биће расписана набавка за избор извођача радова – кажу из Секретаријата а преноси Блиц.

Подсетимо се , након избијања пожара више десетина мештана Бегаљице окупило се24 априла 2016. гидине испред ОШ „Иво Лола Рибар“ како би изразило своје незадовољство поводом информације да ће деца наставу похађати у другим школама док се не заврши санација штете.

Окупљеним грађанима је  се тада обратио тадашњи председник Скупштине ГО Гроцка, Спасоје Живановић, који је рекао да општински челници чине све како би се што пре санирао квар, али дотле ће деца морати да похађају у другим установама.

Живановић је, на том протесту звиздужицима и паролама прекинут у излагању, да би се затим повукао од давања изјаве.
Незадовољни мештани нису хтели да прихвате да им деца иду у друге установе. Указали су и на велику немарност општинских челника који су довели, према њиховој процени, до овакве ситуације, односно да школа изгори.

Касније, тачније 9 јуна 2016. године у просторијама  одржан је састанак поводом договора око почетка обнове Основне школе „Иво Лола Рибар“ у Бегаљици.

Председавајући овог састанак је био председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић који је са представницима Секретаријата за образовање, замеником директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Сандра Недељковић, директорком школе Драганом Пешић, представницима родитеља деце која похађају школу у Бегаљици и представницима општине договорио детаље око почетка реконструкције.

Дилберовић је нагласио да је реално да ће радови почети у септембру, осим уколико не буде било проблема са конкурсном документацијом и роком спровођења јавне набавке. Он је посебно истакао да је овде најбитнија ствар да су средства обезбеђена и да ће се тих дана кренути са припремом пројектне документације.

Тада је наглашено да неће моћи да се испоштује првобитни рок који је договорен да се деца врате у школу у октобру месецу. За десетак дана малишани ће поново сести у ђачке клупе, а ни најављивани „убрзи“ завршетак пројектне документације још није готов.

 

Приредила:

Д.М, Жиг Инфо

 

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо