Обустављен саобраћај на Смедеревском путу од Гроцке до Брестовика (ФОТО, ВИДЕО) | Жиг Инфо

Обустављен саобраћај на Смедеревском путу од Гроцке до Брестовика (ФОТО, ВИДЕО)

Због синоћних временских неприлика обустављен је саобраћај на Смедеревском путу од Гроцке до Брестовика. Због великих падавина дошло је до изливања Дубочајског потока, при чему је бујица урушила један део Смедеревског пута.

Полиција преусмерава саобраћај на Брестовику алтернативним правцима. Према Гроцкој и Београду преко ауто- пута код Умчара или преко Бегаљице путем поред манастира Рајиновац- скретање код Пудараца. Код млина у Гроцкој полиција преусмерава саобраћај према Бегаљици, поред манастира Рајиновац, излаз код Пудараца и даље ка Смедереву или ауто- путу код Умчара.

Урушени део пута на Смедеревском путу

Мост у Бегаљици према манистуру Рајиновац који је синоћ био непроходан због наноса бујичних вода, од јутрос је у проходном стању.

Бегаљички мост  код пекаре АС, синоћ такође због наноса бујичних вода није био једно време проходан, данас саобраћај функионише без проблема.

Синоћно невреме је нанело штету и домаћинствима, вода је продрла у дворишта, куће и подруме. О ненетој штети пољопривредницима, очекује се процена штете надлежних служби.

Дом за старе у Умчарима је евакуисан и кориснице се налазе на сигурном.

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић је са сарадницима синоћ изашао на терен и заједно са ватрогасцима- спасиоцима, жандармеријом и осталим службама, учествовали су у ублажавању последица невремена и евакуацији становништва, којима је помоћ била потребна.

Јутрос је одржан састанак штаба за ванредне ситуације, где су донете одлуке да се формирају комисије за процену штете, ангажована је механизација на отклањању штете и санирању последица јучерашњег невремена.

Обустављен је рад бунара ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка  јер су ноћас потопљени бунари у Бегаљици, Умчарима и Пударцима.

Екипе ЕДБ-а Гроцка су на терену и и очекује се нормализација снабдевања електричном енергијом свих потошача на општини Гроцка.

Погледајте још слика јучерашњег невремена:

Радници ,, ЕКО ГРОЦКА“ покушавају да изваде контејнере из Бегаљичког потока:

Урушени део Смедеревског пута:

FOTO: FACEBOOK / ЈОВАН ЧОЛИЋ/

 

 

FOTO: FACEBOOK/SENDY SNEZANA TRAJILOVIC/

ЕЖИ

Коментари

Коментари


Препоручујемо